• home
 • video
 • pas verschenen

  Cannondale-Garmin: fusie tussen traditie en innovatie

  De ruitjes van Garmin zijn maar een detail op de nieuwe outfit.

  In New York is afgelopen nacht de fusieploeg Cannondale-Garmin voorgesteld. Voor manager Jonathan Vaughters is de nieuwe ploeg een fusie tussen Italiaanse traditie en Amerikaanse innovatie. "Het blijft onze filosofie om jonge renners zich te laten ontwikkelen."

  De voorstelling draaide helemaal rond het thema van de fusie. "Het was een complex proces om van twee teams één team te maken", zei Jonathan Vaughters (ex-Garmin). "Enkele maanden geleden streden we nog tegen elkaar, nu met elkaar."

  "Toen we om de tafel zaten met Cannondale kwamen we tot de conclusie dat we elkaar sterker konden maken. Onze structuren zijn nu veel beter en professioneler."

  "Het is nu belangrijk dat we een groep smeden uit die verschillende nationaliteiten en culturen. Aan de ene kant heb je de Italiaanse wielercultuur die 150 jaar oud is en heel traditioneel. Aan de andere kant is er de jonge Amerikaanse wielercultuur gericht op innovatie."

  De renners leerden elkaar kennen op een zeilweek op de Britse Maagdeneilanden. "Daar moesten ze wel met elkaar leren communiceren of ze belandden allemaal in het water", lachte Vaughters (foto).

  "Filosofie om jonge renners kansen te geven blijft"

  Daniel Martin is een van de speerpunten van Cannondale-Garmin. De Ier kende vorig seizoen veel pech, valpartij in laatste bocht in Luik en val in de ploegentijdrit in de Giro, maar eindigde met een opsteker in Lombardije.

  "Die opsteker was nodig, zeker met het oog op deze veranderingen in het tussenseizoen. Nu kunnen we met vertrouwen aan het nieuwe jaar beginnen", zei Martin.

  Naast Martin wordt veel verwacht van Andrew Talansky. "Ik wil altijd beter doen dan het jaar voordien, maar met de zege in de Dauphiné ligt de lat nu veel hoger. Ik heb natuurlijk ook nog een rekening openstaan met de Tour." De Amerikaan gaf in 2014 op in de Tour.

  De jeugd krijgt ook een kans bij Cannondale. Met onder meer Dylan van Baarle, Robert Zepuntke, Matej Mohoric en Davide Villella heeft de ploeg enkele talenten in huis. "Het blijft onze filosofie om jonge renners een kans te geven", zei Vaughters.