• home
 • video
 • pas verschenen

  Zo kan Tsonga de Australian Open niet spelen

  De rechter van Jo-Wilfried Tsonga is nog stevig ingepakt.

  De Franse tennisspeler Jo-Wilfried Tsonga moet de Australian Open laten schieten. De nummer 12 van de wereld sukkelt met een ontsteking aan zijn rechteronderarm. In 2008 speelde Tsonga nog de finale op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

  "Het is een enorme teleurstelling voor me, maar door de ontsteking ben ik niet volledig wedstrijdklaar", reageert Jo-Wilfried Tsonga. "Ik maak van de komende drie weken gebruik om weer honderd procent fit terug te keren.

  Zeven jaar geleden speelde Tsonga de finale in Melbourne. Hij verloor in vier sets van Novak Djokovic: 4-6, 6-4, 6-3 en 7-6 (7/2).

  De Australian Open gaat van start op 19 januari.