• home
 • video
 • pas verschenen

  Mettepenningen: "We krijgen meer cross dan iedereen denkt"

  Kevin Pauwels en Klaas Vantornout, de twee kopmannen van Sunweb-Napoleon Games, hadden vandaag geen zin in een verkenning van het BK-parcours. Ploegmanager Jurgen Mettepenningen deed dat wel. "Ik verwacht toch dat Pauwels en Meeusen zondag dicht bij Van Aert zullen zijn", was zijn conclusie.

  "Het parcours valt beter mee dan verwacht", verklapte Sunweb-manager Jurgen Mettepenningen aan Sporza. "Het is tot nu toe berijdbaar, met kleine loopstroken. Maar die stukken zullen minimaal zijn. Ik verwacht zondag geen grote verschillen. We zullen meer cross krijgen dan iedereen denkt."

  Onder meer Sven Nys liet op Twitter al blijken dat hij een loopcross vreest. Nys toont zich niet echt tevreden met het parcours, ook al heeft hij het deze week nog niet verkend.

  "Als je de omloop niet gezien hebt, moet je ook geen oordeel vellen", vindt Mettepenningen. "Het is verkeerd van Sven om kritiek te geven. Het parcours valt goed mee, maar de weersomstandigheden heeft niemand in de hand."

  "Chapeau voor de organisatoren dat ze dit parcours hebben gemaakt. Het is mooi gedaan. De regen zal veel bepalen, maar het valt mee. Het is zwaar, maar het zal geen loopcross zijn."

  "Vantornout is nog een groter vraagteken dan Nys"

  Over zijn eigen kopmannen dan. Wat verwacht Mettepenningen van Kevin Pauwels? "Zijn kansen zijn een beetje gestegen. Hij is niet de topfavoriet, maar hij zal meedoen voor de prijzen."

  "Klaas Vantornout is dan weer genezen, maar we zullen zien welke schade zijn ziekte heeft aangericht aan zijn conditie. Klaas is misschien nog een groter vraagteken dan Sven Nys. We hebben niets tastbaars om ons aan vast te houden. Maar Klaas kan vanuit het niets opstaan. Hij kan met heel weinig trainingsarbeid in conditie zijn."

  "Maar iedereen schuift één favoriet naar voren: Wout van Aert. Hij moet de druk dragen en de koers hard maken. De anderen moeten rustig blijven. Maar ik verwacht toch dat Kevin Pauwels en Tom Meeusen heel dicht zullen zijn."