• home
 • video
 • pas verschenen

  Meeusen: "Het lijkt alsof het BK al gereden is"

  Tom Meeusen ging vandaag in Erpe-Mere een kijkje nemen naar het BK-parcours. De Telenet-Fidea-crosser deelde een sneer uit naar de parcoursbouwers, maar wil zich nog niet neerleggen bij de suprematie van Wout van Aert. "Ik zal zo lang mogelijk vechten voor de zege", zegt hij bij Sporza.

  Veel crossers passen voor een verkenning, maar Tom Meeusen kwam vanmiddag toch even ploeteren in Erpe-Mere. "Ik wou de modder even proeven. We hadden afgesproken met de ploeg en wilden nog eens samen zijn", legt Meeusen aan Sporza uit.

  "Dat is ook niet slecht. We hebben een drukke periode achter de rug, waarin we weinig groepstrainingen hebben kunnen doen. En ik was ook benieuwd naar het parcours."

  Wat heeft Meeusen dan geleerd van zijn verkenningstocht? "In de aanloop naar een kampioenschap wordt het parcours meestal hard afgebroken. Maar als je dan komt kijken, valt het mee. Ik wou zelf een beeld hebben en weet nu wat ik kan verwachten."

  Meeusen gaat dieper in op zijn bevindingen: "Er zijn twee lange en zware stukken, die "kapot gereden" zijn door tractoren en de parcoursbouwers. Ik vind het jammer dat ze dat gedaan hebben. Dat ze dat nog willen rechtzetten? Ik weet niet hoe ze dat kunnen doen. Ik wist dat die stroken het breekpunt zouden zijn en die stroken zijn nadelig voor mij."

  "Maar ik ben vandaag ook gevallen. Als ik hier val, dan weet ik dat er ook technische stukken in het parcours zitten en dat er zondag nog valpartijen zullen zijn. Dat is een voordeel voor mij."

  "Voor de tweede plaats tekenen? Neen, dan start je beter niet"

  Hoe luidt de conclusie van Meeusen dan? "Dit wordt voor mij een moeilijke cross. Wout van Aert is in topvorm en krijgt een parcours dat hem 100 procent ligt. Maar dat wil niet zeggen dat ik me gewonnen geef."

  "Ik heb geen zin om voor de tweede plek te rijden. Of ik nu niet voor die tweede plaats wil tekenen? Neen, dan hoef je ook niet te starten. Het BK lijkt voor de meeste mensen al gereden. Maar ik vind nog altijd dat ik een kans heb. Ik zal zo lang mogelijk vechten voor de zege."