Ga naar de inhoud

Marc Janssens: "Pauwels wordt uitdager van Van Aert"

 wo 7 januari 2015 09:00
Wie staat zondag op het hoogste schavotje? Van Aert (m), Pauwels (r), ...?
Marc Janssens, drievoudig Belgisch kampioen en momenteel ploegleider bij Corendon-Kwadro, denkt niet dat Wout van Aert de nationale driekleur zondag maar voor het oprapen heeft. "Ik zie Kevin Pauwels als een belangrijke uitdager", zegt hij bij Sporza.

Marc Janssens (foto) won zelf drie keer het Belgische kampioenschap. Hij veroverde de driekleur in 1995, 1998 en 1999. "Een BK is toch altijd een speciale wedstrijd, waarin veel kan gebeuren", weet hij.

"Vorige week had ik Kevin Pauwels als favoriet naar voren geschoven. Hij is ook goed aan het rijden en het is wel heel makkelijk om Wout als favoriet aan te wijzen."

"Maar nu ik het parcours wat beter bekeken heb en ik al die modder zag, geef ik Pauwels toch wat minder kansen op de titel. Het zal Wout heel goed liggen, met Pauwels als zijn uitdager."

"Nieuwe Nys? Eerst met druk omgaan"

Marc Janssens (46): "Ik nuanceer het als mensen zeggen dat met Wout van Aert (foto) een nieuwe Sven Nys of Roland Liboton is opgestaan."

"Het kan uiteraard dat hij tien jaar lang "de man" wordt, maar hij is ook maar een mens."

"We moeten nog zien hoe hij met druk omgaat en hoe hij door een mindere periode komt. Als mindere prestaties zijn moreel zouden aantasten, kan hij gewoon weer tussen de anderen staan."

"Toen Niels Albert opkwam, dacht iedereen ook dat hij de nieuwe grote ster van het veldrijden was. Maar als je ziet dat hij door zijn tegenslagen nu al moest stoppen, weet je dat het rap gebeurd kan zijn."

1999: Marc Janssens kroont zich een derde keer tot Belgisch kampioen

Meervoudig Belgisch kampioen veldrijden

  • 10 titels: Roland Liboton
  • 9 titels: Sven Nys
  • 6 titels: Berten Van Damme en Firmin Van Kerrebroeck
  • 5 titels: Maurice Seynaeve en Georges Vandermeirsch
  • 4 titels: Eric De Vlaeminck
  • 3 titels: Danny De Bie, Roger De Clercq, Roger De Vlaeminck en Marc Janssens
  • 2 titels: Marc De Block, Mario De Clercq, René De Rey, Paul Herygers, Eugeen Jacobs, Henri Moerenhout, Georges Ronsse, Omer Thys, Joseph Van Ingelghem, Bart Wellens