• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrard verhuist in de zomer naar LA Galaxy

  Steven Gerrard speelt al sinds 1989 voor Liverpool.

  Steven Gerrard treedt in de voetsporen van David Beckham en kiest voor een fin de carrière bij LA Galaxy. Het wordt pas zijn tweede club uit zijn carrière, want hij speelt sinds zijn 9e voor Liverpool. "Het is een 'match made in heaven'", zegt Gerrard over de transfer.

  Het is de LA Times die de primeur heeft van de transfer van Steven Gerrard. "Steven Gerrard komt bij ons in juli", zegt Bruce Arena, de voormalige bondscoach van de VS en nu trainer in LA. "Hij is de gedroomde aanvulling voor onze ploeg."

  Arena is niet verbaasd dat Gerrard uitgerekend voor LA Galaxy kiest. "We zijn een team dat de successen opeenstapelt. Dat maakt ons een aantrekkelijke club voor spelers van het kaliber-Gerrard."

  Ook Gerrard zelf noemt de transfer een "match made in heaven" (gedroomde samenwerking). "Een van de redenen dat ik voor LA koos, was omdat het zo succesvol was de voorbije jaren."

  "Ik wil mijn carrière sterk beëindigen. Ik wil nog een aantal medailles en bekers aan mijn collectie toevoegen." Gerrard won met Liverpool de Champions League (foto), de UEFA Cup, twee keer de FA Cup en drie keer de League Cup. De Premier League-titel is een lacune op zijn palmares.

  Gerrard treedt toe tot een rijtje illustere namen die de afgelopen jaren het shirt van LA Galaxy droegen, zoals David Beckham, Robbie Keane, Abel Xavier en Christian Wilhelmsson.