• home
 • video
 • pas verschenen

  De Vreese: "Ik ben onder de indruk van Astana"

  Laurens De Vreese rijdt sinds 1 januari officeel in het shirt van Astana.

  Laurens De Vreese heeft in 2015 de stap gezet naar het allerhoogste niveau in het wielrennen. De Vreese tekende in de zomer een contract voor een jaar bij Astana. Na de eerste weken bij zijn nieuwe ploeg is De Vreese onder de indruk van wat hij al zag.

  "Begin november zijn we een eerste keer op stage geweest in Toscane om te praten, kleren te passen en de fietspositie te bepalen. In december zijn we voor het eerst op trainingskamp geweest. De integratie verliep tot nu toe heel vlot", zegt De Vreese.

  Vorig jaar reed De Vreese Voor Wanty Groupe - Gobert, waar hij vaak voor eigen rekening kon rijden. Bij Astana krijgt hij een andere rol. "Lars Boom, Borut Bozic en ik moeten het voorjaar kleuren. Ik ga vooral als luitenant voor hen rijden. Ik lag met Boom al op de kamer en er was meteen een band."

  Niet alleen de rol van De Vreese is veranderd, ook de hele omkadering bij Astana was even wennen. "Ik was redelijk onder de indruk. Alles verloopt heel professioneel en wetenschappelijk. Ik wist niet dat de wetenschap in het wielrennen zo ver stond."

  "Ook het niveau ligt hoger. Iedereen is heel professioneel ingesteld. Ik heb ook al even met Nibali (foto) gesproken, maar hij is niet de enige grote naam hier."

  "Ik ga er alles aan doen om hier te mogen blijven. Mijn ogen zijn open gegaan. Dit is een droom die uitkomt. Ik heb voorlopig een contract voor een jaar, maar hopelijk kan ik daarna bijtekenen voor langere tijd. Dat is mijn doel."

  "We mochten niet praten over de WorldTour-licentie"

  Astana kreeg bijna geen WorldTour-licentie voor 2015. Pas in december kwam alles in orde. "Ik was daar niet echt mee bezig. Ik concentreerde me vooral op mijn eigen voorbereiding, maar onbewust denk je er wel aan", zegt De Vreese.

  "Stel je voor dat ik daardoor mijn job niet had kunnen uitoefenen. Er werd ook weinig over gepraat binnen de ploeg. We mochten er ook niet over praten met de pers. Alles moest verlopen via de woordvoerder."