• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge legt nieuwe grasmat aan in Jan Breydel

  Deze grasmat in Jan Breydel wordt vervangen.

  Het Jan Breydelstadion krijgt een nieuwe grasmat. Club Brugge is vandaag met de aanleg begonnen, aangezien "de laatste weken duidelijk werd dat de kwaliteit van het veld te snel achteruit ging". Opvallend: Cercle Brugge deelt niet mee in de kosten.

  "Bij de laatste wedstrijden van 2014 werd duidelijk dat de grasmat in het Jan Breydelstadion het zwaar te verduren kreeg", meldt Club Brugge. "Vanaf midden januari tot eind februari worden er in Brugge ook nog eens 12 matchen gespeeld. En dat in de meest natte en koude periode van het jaar."

  "Gespecialiseerde firma's en terreinverzorgers hebben daarom aangedrongen op een nieuwe grasmat. Zo kan er ook vermeden worden dat we in maart geconfronteerd worden met een onbespeelbaar terrein, dat niet meer rechtgetrokken kan worden."

  "Club Brugge heeft contact opgenomen met Cercle Brugge en het stadsbestuur van Brugge. De stad beslist eind deze maand over een budgettaire tussenkomst. Cercle Brugge liet weten dat het geen financiële middelen heeft om enige bijdrage te kunnen leveren."

  "Maar door de goede weersomstandigheden, de absolute noodzaak én het gebrek aan een voetballuwe periode in de toekomst, werden de werken vandaag opgestart met prefinanciering van Club Brugge."