• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona kiest eind dit seizoen een nieuwe preses

  Bartomeu wil de druk verlichten met nieuwe verkiezingen.

  Het rommelt al een tijdje bij Barcelona en dat resulteert nu in vervroegde voorzittersverkiezingen. "De druk op onze club is enorm, hopelijk kunnen we met deze beslissing weer aan het sportieve denken", zegt de aftredende voorzitter Josep Bartomeu. De verkiezingen zijn met een jaar vervroegd en komen eraan na dit seizoen.

  Grootmacht Barcelona heeft de laatste weken en maanden al heel wat te verduren gekregen. Het mag van de FIFA geen transfers doorvoeren en eerder deze week werd sportief directeur Andoni Zubizareta ontslagen.

  Bovendien lijkt er nu ook een haar in de boter te zitten tussen wereldvedette Lionel Messi en trainer Luis Enrique.

  Maar het is vooral door de transferban dat het Catalaanse bestuur wankelt. "Om de druk te verlichten hebben we besloten om al op het einde van dit seizoen nieuwe bestuursverkiezingen te houden", zegt voorzitter Josep Bartomeu.

  "De druk is buiten proportie en geeft een vals beeld. Want eigenlijk functioneert de club goed. We doen het sportief prima, we spelen nog mee in alle competities en we hebben bouwplannen. We wijken ook niet van onze geplande projecten af en hopelijk kunnen we weer op het sportieve focussen nu."

  "Zelf ben ik weer kandidaat om voorzitter te worden. Ik vraag de andere kandidaten om met "fair play" de verkiezingen tegemoet te gaan. Laten we focussen op wat het beste is voor onze club." Bij Barcelona hebben de clubleden stemrecht bij de verkiezingen.