• home
 • video
 • pas verschenen

  Barça-coach: "Ik voel de steun van de spelers en de club"

  Barcelona-trainer Luis Enrique ligt onder vuur.

  Het rommelt stevig bij FC Barcelona. De Spaanse topclub verloor vorig weekend van Sociedad en nam maandag afscheid van technisch directeur Andoni Zubizarreta en zijn rechterhand Carles Puyol. Bovendien zou het ook niet boteren tussen coach Luis Enrique en zijn spelersgroep, maar de trainer probeert de commotie te sussen.

  Vooral de relatie tussen Luis Enrique en sterspeler Lionel Messi lijkt helemaal vertroebeld. Volgens verschillende bronnen had Messi, die zondag tegen Sociedad op de bank moest beginnen, de afgelopen dagen meermaals ruzie met Luis Enrique.

  Op een persmoment werd de Barça-coach door de Spaanse media onder vuur genomen. "Mijn relatie met mijn spelers is sinds het begin van het seizoen niet veranderd", probeerde Luis Enrique het brandje te blussen.

  "We kennen elkaar nu beter, maar er is niets veranderd. Ik voel dat ik de steun heb van de spelers en de club. Daar twijfel ik niet over."

  "Ik blijf mijn werk even professioneel doen en wil me niet bezig houden met het ontkennen van geruchten. Er zijn zoveel berichten die niet kloppen."

  Nog één keer probeerden de Spaanse media Luis Enrique te verleiden tot een uitspraak over Lionel Messi. "Hij is de beste speler ter wereld. Maar dat heb ik al zo vaak gezegd en het heeft geen zin om dat te herhalen", was zijn repliek.