• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kirsten Flipkens twijfelt nog over selectie"

  Ann Devries (l): "Er is zeker nog kans dat Kirsten Flipkens (r) speelt."

  Begin volgende maand spelen de Belgische tennisvrouwen voor promotie naar Wereldgroep II in de Fed Cup. Met of zonder Kirsten Flipkens? "Ik treed het liefst met mijn sterkste team aan", houdt kapitein Ann Devries de deur open.

  Kirsten Flipkens, de nummer 1 van het Belgische vrouwentennis, zit voorlopig niet in de selectie.

  "Ze twijfelt nog", legt Ann Devries (foto) uit. "Maandag hebben we nog een lang gesprek gehad met elkaar en ik heb zeker begrip voor haar situatie nu. Ze zal zeker de juiste keuze maken voor haarzelf."

  "Ik treed het liefst met mijn sterkste team aan. En daar hoort Flipkens natuurlijk bij. Ik mag alleszins tot bijna vlak voor het toernooi nog wijzigingen doorvoeren in mijn selectie. Er is bijgevolg nog zeker een kans dat Kirsten alsnog meegaat met ons."

  Van 4 t/m 7 februari in Boedapest

  Yanina Wickmayer (WTA-74), An-Sophie Mestach (WTA-98), Alison van Uytvanck (WTA-106) en Ysaline Bonaventure (WTA-194) maken wel deel uit van de voorlopige selectie.

  Zij proberen van 4 tot 7 februari promotie af te dwingen van de Europees-Afrikaanse zone naar Wereldgroep II. De wedstrijden worden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gespeeld. Volgende week vindt de loting plaats.