• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Veldhoven: "Heb een goed gevoel bij Westerlo"

  Harm van Veldhoven heeft heel wat ervaring in België.

  Harm van Veldhoven moet de neerwaartse spiraal bij Westerlo zien te keren. Hij volgt de ontslagen Dennis van Wijk op. Van Veldhoven zat zonder club, sinds zijn avontuur in India was afgelopen. Westerlo wordt Van Veldhovens zesde club in België. "Westerlo heeft zich altijd een sympathieke ploeg getoond. Ik hou wel van deze mensen", zegt Van Veldhoven.

  Westerlo is na een sterke start van het seizoen helemaal stilgevallen de laatste weken. Daardoor kwam de club steeds meer in acute degradatienood. Dennis van Wijk moest het ontgelden.

  Met Harm van Veldhoven hoopt de club het tij te kunnen keren. Westerlo staat maar drie punten boven een degradatieplaats.

  Van Veldhoven heeft een duidelijk doel: Westerlo in eerste houden. Hij tekende dan ook maar een contract tot het einde van het seizoen.

  De afgelopen maanden was hij coach in India. Bij de New Delhi Dynamos werkte hij onder meer samen met Alessandro Del Piero. Van Veldhoven wist dat het project in India er een van korte duur zou zijn.

  Westerlo wordt de zesde Belgische eersteklasser voor de genaturaliseerde Nederlander. Eerder had hij Lommel, Brussels, Cercle Brugge, Germinal Beerschot en KV Mechelen onder zijn hoede.

  Van Veldhoven: "Een interessante uitdaging"

  Harm van Veldhoven is nauwelijks geland uit India of hij kan al opnieuw aan de slag in België. "Ik ben inderdaad nog maar twee weken terug. Maar je weet dat er in België altijd wel wat gebeurt in de winter."

  "Ik heb een goed gevoel bij Westerlo. Het is ten eerste dicht bij de deur voor mij en ik heb het altijd een sympathieke club gevonden. Simpele, hardwerkende mensen: daar hou ik wel van."

  "Ik vind het een interessante uitdaging. Ik heb ook meer ambitie dan enkel tegen de degradatie spelen. Ik wil hier iets opbouwen. Ik kijk eerst wat het potentieel van Westerlo is en dat kunnen we eventueel samen doorgroeien."

  "Ik had ook een aanbieding van een club uit het buitenland  op zak, maar na mijn tijd in India wou ik graag hier blijven. Dan liggen de clubs ook niet voor het oprapen."

  "Ik ben in India de Belgische competitie blijven volgen. Ik heb álle matchen gezien uit België. Maar het is niet zo eenvoudig om van zo veraf een analyse te maken. Ik kan de kern nu dus nog niet evalueren."

  "Het wordt moeilijk om iemand als Del Piero te halen"

  Toch is zowel Harm van Veldhoven als het bestuur van Westerlo het erover eens dat er snel versterking moet komen. "Er is al wat gesproken. Dat ik het nummer van Alessandro Del Piero nog heb? Dat klopt. Wie weet kan hij dit nog aan", lacht Van Veldhoven. "Maar het zal moeilijk worden om dit soort spelers te halen."

  "Wat opvallend is, is dat ik nog met niemand eerder heb samengewerkt, al ken ik natuurlijk de spelers die al ervaring hebben in eerste klasse. Of nee, ik moet mezelf corrigeren. Ik heb nog met Kevin Vandenbergh samengewerkt bij KV Mechelen en Beerschot. Maar hij zit momenteel niet bij de A-kern van Westerlo. Dat moeten we ook nog eens bekijken."