• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt en co. bereiden EK judo voor in Japan

  Belmans: "Japan moet het judoniveau van Van Tichelt en co. opkrikken."

  Vlaanderen stuurt negen judoka's voor een stage van drie weken naar Japan. "Dirk Van Tichelt en co. hebben drie weken in Eupen vooral op conditie getraind en zullen in Japan hun niveau opkrikken", legt Danny Belmans, de High Performance Manager Judo, uit.

  Van dinsdag tot 24 januari vertoeven de elitejudoka's Dirk Van Tichelt, Senne Wyns, Jasper Lefevere, Kenneth Van Gansbeke, Benjamin Harmegnies, Roxane Taeymans en Sofie De Saedelaere in het moederland van het judo. Ook de jonge beloften Adlan Katchikaev en Thomas Lissens zijn van de partij.

  Belmans: "37 atleten, van Topsportschool tot Elite, maakten een centralisatiestage van drie weken in de kazerne van Eupen door. Daar stonden vooral conditie en teamspirit centraal."

  "In Japan moeten onze toppers hun judoniveau opkrikken. Op die manier moeten ze zich klaarstomen voor het preolympische seizoen met als eerste hoofddoel het EK in Glasgow begin april."

  "Volgende maand zijn er de eerste kwalificatiewedstrijden voor dit EK, de Wereldbeker in Sofia en de Grand Prix in Düsseldorf. Daar zullen alle elites telkens meedoen."