• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Goeie kans op titel, maar in de jeugd liep het altijd mis"

  Wout van Aert schuwt de favorietenrol niet, maar is toch op zijn hoede.

  Wout van Aert heeft zich in een paar maanden tijd opgewerkt van beloftevolle jongere tot topfavoriet voor het BK. "De voorbereiding was goed, maar dat is geen garantie op succes." Rob Peeters hoopt in de slipstream van zijn ploegmaat ook op het podium te eindigen.

  De voorbije dagen snoepte Wout van Aert even van de Spaanse zon om zo helemaal opgeladen aan het BK in Erpe-Mere te kunnen beginnen.

  "Het was een perfecte planning", zegt Van Aert aan Sporza. "Ik heb rust kunnen vinden in Spanje na een drukke periode. Ik moet me nog even aanpassen aan de omstandigheden hier in België en dan ziet het er goed uit."

  "Maar een goeie voorbereiding is nog geen garantie op succes. Het parcours zal zwaar zijn en dat ligt me. Ik maak een goeie kans op de titel. Zeker als ik mijn eigen ding kan doen zoals ik al in elke cross kon doen. Maar er staan nog renners met ambitie aan de start."

  Van Aert is ook op zijn hoede omdat hij nog nooit Belgisch kampioen kon worden. "Ik weet dat er veel kan mislopen. In de jeugdcategorieën is het door omstandigheden steeds niet gelukt. Laat het nu dan maar eens andersom zijn."

  Tenzij de lichte verkoudheid waar Van Aert mee sukkelt roet in het eten gooit. "Dat is misschien door het temperatuurverschil met Spanje. Maar er is niets aan de hand. We lossen dat wel op."

  Peeters: "Waarom niet weer zilver zoals vorig jaar?"

  Rob Peeters, ploegmaat van Wout van Aert bij Vastgoedservice, stond al twee keer eerder op het podium van een BK. En dat smaakt naar meer. "Ik start in de eerste plaats in een dienende rol voor Wout, maar dat kan in mijn voordeel spelen. In Essen starten we samen snel en eindig ik zo zelf op het podium."

  Vorig jaar werd Peeters enkel geklopt door Nys. "Ik zou meteen weer voor zilver tekenen. Er zijn veel renners die sukkelen met hun gezondheid, terwijl ik volledig genezen ben. Het is een parcours dat me ligt, dus waarom niet?"