• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee Amerikaanse skibeloften komen om in lawine in Sölden

  Ronnie Berlack (l) en Bryce Astle (r) werden verrast door een lawine.

  De Amerikaanse skiwereld is in rouw. Twee jonge beloften, Ronnie Berlack (20) en Bryce Astle (19), kwamen gisteren om in Oostenrijk door een lawine in Sölden.

  Berlack en Astle maken deel uit van het opleidingsteam van de Verenigde Staten, dat zijn Europese uitvalsbasis heeft in Sölden. De twee waren gisteren samen met vier anderen aan het skiën op de Gaislachkogel (3.056 meter), toen ze door een lawine verrast werden.

  Berlack en Astle werden onder drie tot vier meter sneeuw bedolven en konden niet meer gered worden. Hun collega's zijn ongedeerd.

  "We zijn allemaal in shock", reageert bondscoach Patrick Riml van het nationale team. Dat verblijft momenteel in Zagreb voor de Wereldbeker. De Amerikaanse skiërs mogen de slalom van vandaag overslaan.