• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Prins Ali daagt FIFA-voorzitter Blatter uit

  Prins Ali Bin Al Hussein vertegenwoordigt het Aziatische voetbal binnen de FIFA.

  Naast de Fransman Jérôme Champagne is er nu een tweede tegenkandidaat voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA. Ook de Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein (39) daagt in mei huidig voorzitter Sepp Blatter uit. "De polemiek moet weer plaatsmaken voor de sport", vindt hij.

  Prins Ali Bin Al Hussein is al vier jaar vicevoorzitter van de FIFA. De Jordaniër vertegenwoordigt Azië bij de wereldvoetbalbond.

  "De voorbije maanden heb ik veel gepraat met mijn collega's binnen de FIFA", vertelt prins Ali over zijn kandidatuur.

  Onder anderen Michel Platini, voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, moedigde prins Ali aan. "Telkens kreeg ik te horen dat het tijd voor verandering is."

  De laatste jaren gaat de FIFA gebukt onder beschuldigingen van corruptie. "De polemiek moet weer plaatsmaken voor de sport. De wereldsport voetbal heeft een leiding van wereldklasse nodig, dat model staat voor ethiek, transparantie en goed bestuur."

  De verkiezing voor het FIFA-voorzitterschap vindt plaats op 29 mei in Zürich. Sepp Blatter (foto) ambieert een vijfde ambtstermijn. De 78-jarige Zwitser staat al sinds 1998 aan het hoofd van de wereldvoetbalbond. Ook de Fransman Jérôme Champagne, de voormalige rechterhand van Blatter, is kandidaat.

  Blatter in Terzake: "Ik heb er nog altijd veel goesting in"