• home
 • video
 • pas verschenen

  "Federer zit nog altijd heel dicht tegen grandslamzege aan"

  Kan Roger Federer nog een grandslamzege aan zijn palmares toevoegen?

  Filip Dewulf gelooft (opnieuw) in Roger Federer. "Het zou mooi zijn als hij iedereen nog eens lik op stuk kan geven", blikt de reporter en oud-speler vooruit naar het nieuwe tennisseizoen. Bij de vrouwen kijkt Dewulf uit naar rijzende ster Eugenie Bouchard. "Zij maakt het tennis weer sexy."

  "Federer verdient nog een grandslamzege"

  "Ik ben zeer benieuwd of Roger Federer (foto) nog een grandslamtoernooi zal winnen. Daar wordt al jaren over gespeculeerd. 2013 was voor hem een moeilijk jaar, maar in 2014 heeft hij zich geweldig herpakt", zegt Filip Dewulf aan Sporza.

  "Op Djokovic na was Federer vorig seizoen de beste speler van het circuit. Hij won ook de meeste wedstrijden. Hij zit nog altijd heel dicht tegen een grandslamtitel aan. Hij verdient het om nog een keer het allerhoogste te bereiken. Het zou mooi zijn als hij iedereen nog eens lik op stuk kan geven."

  "Federer is ook nog altijd heel fit, hij doet er nog alles voor. Het is ongezien dat iemand van zijn leeftijd zo goed als blessurevrij is. Op zijn 34e is de Zwitser nog altijd een voorbeeld van dynamisme."

  "Blessures van Nadal zullen alsmaar ernstiger worden"

  "Wat Rafael Nadal (foto) betreft, is de hamvraag of hij een blessurevrij seizoen kan spelen. De laatste jaren heeft hij geregeld last gehad van flinke blessures. Hij is altijd ijzersterk teruggekomen en dat verwacht iedereen ook nu weer", vertelt Dewulf.

  "Nadal doet er enorm veel voor, maar zijn tennis is heel veeleisend. Ik denk dat zijn blessures alsmaar ernstiger zullen worden en dat hij vroeg of laat de handdoek zal moeten werpen."

  "Zelfs tegen de nummer 200 van de wereld gaat hij fysiek tot het uiterste. Hij is fysiek voor 200% aanwezig op de baan, vanaf de eerste ronde. Vroeg of laat zal zich dat op zijn lichaam wreken."

  "Toch zie ik niet in wie hem kan stoppen op gravel. Velen hebben het al geprobeerd en Djokovic was er vorig seizoen dicht bij, maar Nadal is een machine op gravel. Hij blijft gewoon doorgaan."

  "De kans is groot dat hij op Roland Garros zijn tiende titel zal pakken en waarschijnlijk zullen er nog volgen."

  "Bouchard maakt het tennis opnieuw sexy"

  "Ik ben ook benieuwd naar het seizoen van Serena Williams. Zij had het in 2014 moeilijk op grandslamniveau, al maakte ze dat op het einde van het seizoen nog goed met de US Open en de Masters", zegt Dewulf.

  "Serena is niet meer ongenaakbaar op grandslamtoernooien. Ook de normale speelsters hadden een kans tegen haar. Het is afwachten hoe ze dit seizoen zal presteren."

  "Ik kijk ook uit naar de prestaties van de jonge garde, met Simona Halep en Eugenie Bouchard (foto). Zullen zij de macht kunnen aanvallen en overnemen? Ik geloof echt in Bouchard. Zij is heel ambitieus en heeft al de wil getoond om naar de absolute top te gaan."

  "Bouchard maakt het tennis ook opnieuw sexy. Daar zullen ze bij de WTA ook wel enthousiast over zijn: een jong en fris gezicht dat goed verkoopt, weet wat ze doet en zegt én goed tennis speelt. Die combinatie is een succes."

  "Is sportleek geïnteresseerd in WTA-toernooi in Antwerpen?"

  In het vrouwencircuit is ook de terugkeer van het WTA-toernooi in Antwerpen opmerkelijk, met Kim Clijsters als toernooidirectrice. "Ik hoop dat het een succes wordt," zegt Filip Dewulf. "Het is mooi dat dat toernooi weer op de rails gezet wordt."

  "Ik vrees wel dat het moeilijker wordt zonder Belgische uithangborden als Clijsters en Henin. Flipkens en Wickmayer zijn - met alle respect - niet van dezelfde allure. Ik weet niet of de sportleek geneigd zal zijn om naar het Sportpaleis te komen. De datum is ook niet ideaal voor veel speelsters."

  "Maar intussen hebben ze wel al Bouchard en twee andere toptienspeelsters kunnen strikken. Het is afwachten of die ook het publiek kunnen bekoren. Voor de uitstraling van het Belgische tennis is het toernooi alleen maar goed."