• home
 • video
 • pas verschenen

  41-jarige Petacchi vindt nog een nieuwe ploeg

  Alessandro Petacchi rijdt zijn 20e profseizoen voor Southeast.

  Alessandro Petacchi blijft ook in 2015 nog in het zadel zitten. De Italiaanse ex-topspurter van 41 begint aan zijn 20e profseizoen bij het Italiaanse procontinentale wielerteam Southeast (ex-Neri Sottoli).

  Er waren al enige tijd geruchten over de deal tussen de twee partijen, Gazzetta dello Sport kwam gisteravond met het nieuws én een foto van Petacchi in zijn nieuwe shirt.

  Petacchi reed sinds augustus 2013 voor Omega Pharma-Quick Step. Hij had toen eigenlijk zijn afscheid aangekondigd, maar Patrick Lefevere kon hem overtuigen om een rol te spelen in de sprinttrein van Mark Cavendish.

  Petacchi, die in 2005 Milaan-Sanremo won en in alle grote rondes succesvol was,  is nog niet versleten. Hij won in april de GP Pino Cerami en reed ook de Giro en de Tour. Een nieuw contract bij Lefevere zat er niet in, maar Petacchi zocht en vond. Hij tekende voor een jaar.