• home
 • video
 • pas verschenen

  Zubizarreta en Puyol zijn weg bij Barcelona

  Andoni Zubizarreta had zijn lot in handen van het bestuur gelegd.

  Barcelona heeft zijn technisch directeur Andoni Zubizarreta ontslagen. Het clubboegbeeld betaalt de prijs voor het transferverbod dat de FIFA de club heeft opgelegd. Ook zijn rechterhand, ex-speler Carles Puyol, stapt op.

  Andoni Zubizarreta stond tussen 1986 en 1994 meer dan 300 wedstrijden tussen de palen bij Barcelona. Vier jaar geleden volgde hij Txiki Begiristain op als technisch directeur bij de club van zijn hart.

  Maar de voorbije weken raakte de liefde bekoeld. Omdat Barcelona niet fair gehandeld heeft bij enkele transfers van jeugdspelers heeft de FIFA de club een transferverbod voor 2015 opgelegd.

  Zubizarreta voelde zich verantwoordelijk en liet al verstaan dat hij zijn functie indien nodig zou willen neerleggen. Een dag later liet voorzitter Bartomeu hem weten dat hij ontslagen is.

  "We danken hem voor zijn bijdrage, inzet en professionalisme in de voorbije vier jaar", luidt het in de korte verklaring van de club. Ook zijn rechterhand Carles Puyol, die zes maanden geleden stopte als voetballer, gooit de handdoek.

  "Ik bedank iedereen voor de steun de voorbije maanden, maar ik moet op persoonlijk en professioneel vlak eerst nog groeien voor ik kan terugkeren naar dit huis", zegt Puyol.