• home
 • video
 • pas verschenen

  Top 10 gekke blessures: van kitesurfers tot parfumflesjes

  Mboyo loopt een blessure op bij het sneeuwruimen.

  Genk-speler Ilombe Mboyo heeft in de kerstperiode een enkelblessure opgelopen toen hij sneeuw ruimde. Opvallend genoeg voor een plekje in onze top 10 van meest bizarre blessures. Van kitesurfers tot parfumflesjes, van uitbundige feestjes tot seks in de douche.

  10. Blessureleed van Messi door rood vlees

  De voetbalvedette lag eind 2013 opvallend vaak in de lappenmand. En daar werd een niet zo voor de hand liggende oorzaak aan gekoppeld: zijn eetgedrag. "Als Argentijn eet Messi liefst dagelijks rood vlees en dat is niet zo goed voor een topsporter." Hoe gezond Messi nu eet, weten we niet, maar voor het WK maakte hij alvast nog reclame voor chips.

  9. Kitesurfer botst met Robin van Persie

  Vlak voor het WK liep een strandwandeling van de Nederlanders Robin van Persie en Daryl Janmaat bijna faliekant af. Ze botsten met een landende kitesurfer, maar kwamen er gelukkig met enkel schrammetjes vanaf.

  8. Mboyo ruimt sneeuw en verzwikt zijn voet

  Vlak voor Nieuwjaar werd België onder een wit sneeuwtapijt ondergedompeld. Wellicht wilde Genk-spits Ilombe Mboyo als goeie huisvader zijn voetpad schoonvegen, maar hij gleed uit. "Hij verzwikte zijn voet", klinkt het bij Genk. Mboyo mocht wel mee op winterstage, maar zal er individueel trainen. Voor de match tegen Oostende kreeg Genk zijn veld overigens niet speelklaar (foto).

  7. Knieblessure na seks in de douche

  De Nederlandse voetballer Eldridge Rojer stond na een lange revalidatie na een knieblessure in februari 2008 klaar om zijn rentree te maken bij de beloften van Excelsior. Maar toen Rojer samen met zijn vrouw onder de douche dook, zakte hij opnieuw door zijn knie. Een nieuwe langdurige revalidatie was zijn deel. Het is niet bekend of het voor of na een match gebeurde.

  6. Te uitbundig vieren

  Toen Bob Peeters als invaller voor Genk tegen Germinal Beerschot scoorde, vierde hij te uitbundig en liep hij een verrekking op. Peeters staat niet alleen, zo werd NBA-speler Kevin Johnson zo hard geknuffeld door zijn ploegmaat Charles Barkley dat zijn schouder uit de kom vloog. En Arsenal-speler Steve Morrow werd door zijn ploegmaat Tony Adams opgetild, maar niet opgevangen. Hij brak zijn arm.

  5. Fan gooit Lochte tegen de grond

  Een tienermeisje stormde op straat op vijfvoudig olympisch zwemkampioen Ryan Lochte af en ze vielen samen op de grond. Lochte hield er een scheurtje in de mediale band van zijn linkerknie en een lichtgeraakte voorste kruisband aan over.

  4. Clijsters danst zich een enkelblessure

  Enkele weken voor Roland Garros in 2011 gooide Kim Clijsters de beentjes los op het trouwfeest van haar neef. Maar ze kwam op de dansvloer verkeerd neer en ging door haar enkel. Haar voorbereiding op Roland Garros was danig verstoord en ze strandde er in de tweede ronde.

  3. Lekker geurtje kost Cañizares het WK

  De Spaanse keeper Santiago Cañizares miste in 2002 het WK voetbal door een ongelukje met een flesje parfum. Het glipte uit zijn handen en een glasscherf scheurde een pees in zijn grote teen.

  2. Ferdinand raakt geblesseerd door niets te doen

  Soms moet je niet eens "je best" doen om geblesseerd te raken. Toen Rio Ferdinand in 2001 nog voor Leeds speelde, moest hij twee weken aan de kant blijven na een middagje nietsdoen in de zetel. Hij had te lang (3 uur) zijn benen op de salontafel laten rusten en een pees in zijn knie raakte ontstoken. Meteen mocht hij twee weken langer niets doen.

  1. Serena Williams trapt in mysterieus glas

  Onze koningin van bizarre blessures is Serena Williams. Ze raakte in 2010 geblesseerd toen ze in een restaurant in München op sandalen over een gebroken glas stapte.

  Ze speelde wel nog een exhibitiematch tegen Clijsters, maar stond erna een jaar aan de kant. Rond de blessure, waarbij ze 18 hechtingen opliep, hing altijd veel mysterie. De precieze omstandigheden werd nooit blootgelegd en Williams weigerde meer dan een jaar om erover te praten.