• home
 • video
 • pas verschenen

  Nani Roma zal Dakartitel niet verlengen

  Pech onderweg, Nani Roma kan het nauwelijks geloven.

  Al na de eerste etappe mag Nani Roma zijn titeldroom opbergen in de Dakarrally. Na pech staat de Spanjaard op de laatste plaats met zijn uit de kluiten gewassen Mini. De Qatarees Nasser Al-Attiyah (Mini) speelde zijn ritzege kwijt na een snelheidsovertreding.

  Gisteren is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires de 37e editie van de Dakar van start gegaan. Al na drie kilometer was de wedstrijd naar de vaantjes voor titelverdediger Nani Roma. Zijn Mini weigerde dienst en moest gesleept worden door de assistentietruck. Het kostte de Spanjaard meer dan zes uur extra. Daarbovenop kreeg hij nog een uur straftijd. Weg klassement.

  "In deze sport kan je elke dag tegenslag hebben, maar ik niet verwacht dat het zo snel zou zijn", reageert Roma. "Ik bekijk de Dakar nu als voorbereiding op 2016 en blijf genieten van de race."

  Nasser Al-Attiyah (foto) legde de 175 wedstrijdkilometers als snelste af, maar de eindwinnaar van 2011 moest zijn ritzege afstaan. De Qatarees reed met zijn Mini 68 km/u waar hij 50 km/u mocht. De jury legde hem 2 minuten straftijd en 200 euro boete op.

  De Argentijn Orlando Terranova (Mini), aanvankelijk 22 seconden trager, voert het klassement aan in Zuid-Amerika.