• home
 • video
 • pas verschenen

  Martens: "Wou eens proeven van het Belgische voetbal"

  Maarten Martens wordt door Cercle gehuurd van PAOK.

  Cercle Brugge kon met ex-Rode Duivel Maarten Martens een opmerkelijke nieuwe speler voorstellen. "Ik wil hier de komende maanden uitzoeken wat ik wil en wat ik nog kan", zegt de 30-jarige Martens. "Cercle is een mooie ploeg om weer aan voetballen toe te komen."

  Maarten Martens speelde zijn hele carrière voor subtoppers, dus zijn overstap naar Cercle Brugge is des te opmerkelijk. "Maar bij PAOK liep het niet zoals ik wou", zegt Martens aan Sporza.

  "Het was een turbulent jaar in Griekenland. Ik wou iets totaal anders en dat heb ik ook gekregen. Maar het is toch niet helemaal geworden wat ik gehoopt had."

  "Het was mijn plan om na mijn jaren in Nederland (bij RKC en AZ) eerst iets totaal anders te proberen om daarna terug naar België te keren. Ik heb met Anderlecht (waar hij debuteerde) immers nooit in de eerste klasse gespeeld."

  "Cercle is een mooie ploeg om weer aan voetballen toe te komen en eens te proeven van het Belgische voetbal. Dan kan ik na deze vier maanden een goeie keuze maken over mijn toekomst."

  Veel spelers hebben Cercle gebruikt als springplank in hun carrière. "Dat weet ik, maar ik wil zelf eerst kijken wat ik nog wil en wat ik nog kan. Dat laatste hoop ik hier te kunnen tonen."

  "Cercle rekent op mijn voetballende kwaliteiten, maar ik kan ook een rol spelen in het groepsproces. Er gaat veel vooraf aan die 90 minuten in het weekend. Degradatievoetbal is nieuw voor mij, maar ik heb voldoende vertrouwen in deze groep."

  "Ik miste fysieke bagage om Europese top te halen"

  Maarten Martens was aanvoerder van de gouden generatie jonge Rode Duivels die hoge ogen gooide op de Olympische Spelen in Peking. Terwijl de Kompany's en Fellaini's bij topclubs spelen, moet hij zelf zijn carrière nieuw leven inblazen bij Cercle. Waar is het misgelopen?

  "Als je de Europese top wil halen, moet je in alle facetten van het voetbal top zijn. Ik heb de fysieke bagage niet om zo ver te komen. Dan heb ik het niet alleen over duelkracht, maar ook over mijn blessuregevoeligheid. Ik lag te vaak stil om me te blijven doorontwikkelen", is Martens' eerlijke analyse.