• home
 • video
 • pas verschenen

  Landgenoot volgt Menegazzo op bij Club Brugge

  Club Brugge kon Claudemir twee keer van nabij scouten in de Europa League.

  Club Brugge maakt snel werk van zijn transfers. Na Stefano Denswil kan het nu ook de Braziliaanse middenvelder Claudemir voorstellen. De 26-jarige Claudemir komt over van Kopenhagen, waarmee hij nog tegen Club speelde in de Europa League.

  Fernando Menegazzo werd nog maar deze zomer naar Brugge gehaald, maar wegens familiale redenen keerde hij vervroegd terug naar Brazilië.

  Zijn vervanger komt ook uit Brazilië, zij het dat hij al bijna 5 jaar voor Kopenhagen speelt. "Claudemir stond al langer op ons lijstje, maar hij bleek in het verleden onhaalbaar", schrijft Club op zijn website.

  "Omdat zijn contract op het einde van het seizoen afloopt, werd een overgang nu toch mogelijk." Club kon de middenvelder twee keer van dichtbij scouten, want het zat samen met de Denen in dezelfde Europa League-groep.

  In Denemarken vergaarde de 26-jarige Claudemir een schat aan ervaring, onder meer in de Champions League, waarin hij 14 wedstrijden speelde.

  "Als hij voor zijn medische testen slaagt, tekent hij op het einde van de week een contract voor 2,5 jaar."