• home
 • video
 • pas verschenen

  Huybrechts in Premier League: "Hoogste eer voor darter"

  Kim Huybrechts mag blij zijn over zijn WK.

  De droom van darter Kim Huybrechts is uitgekomen: de Belg mag deelnemen aan de prestigieuze en lucratieve Premier League. Enkel de top vier van de wereld en zes andere topdarters zijn daarvoor uitverkoren. De Belg is door het dolle heen: "Ik ben zo blij!"

  Huybrechts bereikte vorige week de 1/8e finale op het PDC-WK, waarin hij 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor het vuur aan de schenen legde.

  Onze landgenoot is de nummer 17 van de wereld en won eerder dit seizoen al van nummer één van de wereld Michael van Gerwen. Hij wordt nu beloond met een wildcard voor de topcompetitie.

  De voorzitter van de PDC-bond maakte na de WK-finale de naam van de twee nieuwkomers voor de tiende PL-editie bekend: naast Huybrechts is dat ook de Engelsman Stephen Bunting (PDC-24).

  "Ik heb het nieuws vernomen terwijl ik met mijn laptop in de sofa naar de finale aan het kijken was", vertelt Huybrechts aan Sporza. "Dit is een hele eer. Er is geen hoger podium dan de Premier League voor een dartsspeler."

  "Ik ga van elk moment genieten, maar het zal moeilijk worden. Als laagst geklasseerde speler, zullen velen verwachten dat ik er als eerste zal uitliggen. Maar ik probeer het de toppers zo moeilijk mogelijk te maken."

  Is Huybrechts dan zelf nog geen topper? "Dat ben je pas als je in de Premier League presteert. Het is mooi om er te geraken, maar ik moet nu bewijzen dat ik het ook waard ben."

  Grote finale in kolkende 02 Arena

  De Premier League begint op 5 februari en wordt over 16 weken op 16 befaamde locaties in Groot-Brittannië en Ierland gespeeld. Na negen weken vallen de twee spelers met de minst goeie positie af. De top acht werkt de zes resterende speeldagen af, de top vier speelt daarna de play-offs op 21 mei in de O2 Arena in Londen. Er zijn al 80.000 tickets verkocht voor het event.

  De deelnemers aan de Premier League: Van Gerwen, Taylor, wereldkampioen Gary Anderson en Adrian Lewis zijn op basis van hun ranking geselecteerd. Peter Wright, James Wade, Dave Chisnall, titelverdediger Raymond van Barneveld, Huybrechts en Bunting kregen een uitnodiging.

  Tweets van Kim Huybrechts: