• home
 • video
 • pas verschenen

  Dewulf: "Goffin zal richting top 15 evolueren"

  David Goffin speelde ijzersterk in 2014.

  Ex-tennisser Filip Dewulf blikt voor Sporza vooruit op het nieuwe tennisseizoen dat weer van start is gegaan. In een eerste deel laat hij zijn licht schijnen over de Belgen. Hij verwacht dat David Goffin (ATP-22) een stapje vooruitzet op de grandslamtoernooien en hij gelooft nog in Yanina Wickmayer (WTA-74).

  "Goffin kan eerste maanden zorgeloos door het leven gaan"

  David Goffin beleefde een boerennajaar met 44 zeges in 48 matchen. "Goffin heeft geen punten te verdedigen tot en met Wimbledon. De eerste vijf à zes maanden kan hij zorgeloos door het leven gaan en zal hij waarschijnlijk ook nog wel wat stijgen op de ranking. Maar het is ook relatief, want iedereen zal in 2015 meer van hem verwachten", zegt Dewulf.

  "Het wordt niet eenvoudig om de lijn van 2014 door te trekken, want zijn tegenstanders kennen hem nu ook. Goffin beschikt wel over het tennis en de mentaliteit om te bevestigen als een zeer goede subtopper. Met zijn talent en overgave mogen we verwachten dat hij in de eerste maanden richting top 15 zal evolueren."

  "Vorig jaar zag je al dat hij qua mentaliteit gegroeid was en dat hij beter om kon met de druk en de verwachtingen. Op de baan was hij meer gefocust en toonde hij zijn killerinstinct. Dankzij het vertrouwen van zijn ongelooflijke zegereeks zie ik hem dit jaar nog verder doorgroeien."

  "Hij zal nu ook moeten presteren in de grandslams. De voorbije jaren had hij daar wat pech bij de loting, maar nu zal hij beschermd zijn. Daardoor kan hij zeker een paar rondes zorgeloos doorgaan. Ik verwacht dat hij zeker eens de tweede week kan halen op een grandslam en wie weet komen daar nog mooiere dingen uit voort."

  "Wickmayer staat voor belangrijk punt in haar carrière"

  Yanina Wickmayer verging het minder goed vorig jaar, door de ziekte van Lyme zo bleek. "Wickmayer is al vaak van entourage veranderd. Nu hoopt ze samen met haar vroegere coach Michel Bouhoulle weer aan te knopen met de successen van weleer. Ik heb het gevoel dat het wel snor zit tussen die twee", vertelt Dewulf.

  "Ik geloof in Wickmayer. Ze heeft het moderne tennis waarmee ze richting subtop kan gaan, maar daarvoor moet je ook fysiek superfit zijn en mentaal ijzersterk. Dat was de voorbije jaren niet altijd het geval. Ik hoop dat ze alles weer op een lijn krijgt en haar beste tennis kan tonen."

  "Ze komt op een belangrijk punt in haar carrière. Ze draait al een aanzienlijke tijd mee op het circuit. Dan begin je je als eens vragen te stellen, terwijl haar tennis net gebaat is bij geen vragen stellen. Als ze zorgeloos kan tennissen, geloof ik dat ze nog mooie prestaties kan neerzetten."

  "Flipkens? Na een fenomenaal 2013 is het prima dat ze na vorig seizoen nog altijd in de top 50 staat. Ze mag heel tevreden zijn over 2014. Als ze op die weg kan voortgaan en hier en daar voor een uitschieter kan zorgen, geloof ik dat ze een mooi seizoen tegemoet gaat."

  "Van Uytvanck heeft heel veel talent"

  De derde Belgische vorig jaar in de WTA-top 100 was Alison Van Uytvanck. "Alison is nog heel jong en heeft nog veel tijd om er te geraken. Ik geloof heel hard in haar. Ze heeft heel veel talent en kan dingen met een bal die veel meisjes in de top 100 niet kunnen. Voor mij heeft ze een heel mooie toekomst", zegt Dewulf.

  "Alison heeft nu nog wat meer tijd nodig om haar tennis echt vorm te geven. Ze moet nu nog wat vaak nadenken. Daar moet je in groeien, je moet daar volwassen in worden. Dat gaat met vallen en opstaan."