• home
 • video
 • pas verschenen

  Brepoels: "Laten zien dat succes met STVV geen toeval was"

  Guido Brepoels (53) gaat aan de slag bij Waasland-Beveren.

  Guido Brepoels is de nieuwe trainer van Waasland-Beveren. De ex-coach van onder meer Sint-Truiden is de opvolger van Ronny Van Geneugden, die bij de nummer 14 uit de Jupiler Pro League vorige week op straat werd gezet. Brepoels (53) tekende een contract tot juni. "Zijn geestdrift speelde een doorslaggevende factor", zegt de geplaagde club. "Als iedereen er alles voor doet kunnen we heel ver komen", zegt Brepoels zelf.

  Op de voorlaatste dag van 2014 nam Waasland-Beveren afscheid van zijn coach Ronny Van Geneugden. De club ging de winterstop in met een 0 op 9 en met evenveel punten als nummer 15 Cercle, na uitgerekend een nederlaag tegen Cercle.

  Afgelopen weekend liet Guido Brepoels verstaan dat hij een van de kandidaten was om het roer over te nemen en vanochtend kreeg hij goed nieuws van het Wase clubbestuur. "Hij kreeg unaniem de voorkeur van de raad van bestuur", klinkt het. Vanmiddag zal hij zijn spelersgroep een eerste keer toespreken en trainen.

  "Brepoels blijft tot het einde van het seizoen trainer", meldt Waasland-Beveren. "Het is de bedoeling om daarna, na het behalen van de opgelegde doelstellingen, een langere samenwerking aan te gaan."

  "Met de huidige sportieve situatie van de club zal Brepoels vooral vertrouwen en winnaarsmentaliteit in de ploeg moeten brengen. Dat moet dan leiden tot een veilige plaats in de middenmoot."

  "De clubleiding heeft het volste vertrouwen in Brepoels, die de voornaamste kandidaat was voor de functie van T1. Zijn geestdrift is daarbij een doorslaggevende factor. Hij is een trainer die met zijn enthousiasme het maximum uit een ploeg weet te halen."

  "Bij Waasland-Beveren moet hij voor die extra bezieling en nieuwe impulsen zorgen in de groep, die tijdens de winterstop zo veel mogelijk wordt samengehouden."

  Brepoels: "Wie niet met mij mee wil, kan de boel verlaten"

  "Ik ben blij dat ik me weer kan bewijzen op het hoogste niveau", zegt Guido Brepoels. "Als iedereen er alles voor doet, van 9u tot 18u, dan kunnen we heel ver komen."

  "We gaan hier en daar wat veranderen, maar we gaan ook houden wat goed was. Ronny heeft goed werk geleverd. Hij had alleen pech dat de resultaten tegenvielen."

  "Waasland-Beveren had het bijvoorbeeld moeilijker tegen de kleinere clubs. Dat heeft te maken met de mentaliteit. Daar ga ik verandering in proberen te krijgen."

  Er zou ook onverschilligheid zijn bij sommige spelers. "Voor mij is het duidelijk: ofwel ga je mee met mij ofwel niet. Wie niet mee wil, kan de boel verlaten. Versterking heb ik niet nodig. Anders is dat nog een extra mentale tik voor de huidige groep."

  Als Brepoels er niet in slaagt Waasland-Beveren in eerste te houden, stapt hij op. "Ik zie het als een uitdaging. Als het lukt: fantastisch. Als het niet lukt, dan zal ik er alles voor gedaan hebben."

  "Ik vind niet dat ik hier bij Waasland-Beveren ook mijn eigen carrière moet redden. Ik heb met STVV Play-off I gehaald, dat wordt wat onderschat. Ik kan hier laten zien dat dat succes bij STVV geen toeval was."

  Brepoels was succesvol met STVV

  Brepoels begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van MVV in Nederland. Daarna volgde het hoofdcoachschap in onze lagere klassen, zoals bvb. Hasselt, Tongeren, OH Leuven en KVSK United. Met STVV werd hij in 2009 kampioen in tweede klasse en speelde hij Play-off I in eerste. Vorig seizoen hield hij Dessel Sport in tweede klasse.