• home
 • video
 • pas verschenen

  Wanty-Groupe Gobert droomt van Giro, Tour of Vuelta

  Leukemans wordt weer één van de speerpunten bij Wanty-Groupe Gobert.

  Nu Wanty-Groupe Gobert zijn Italiaans contingent gevoelig versterkt heeft, hoopt het team van Hilaire Van der Schueren op een uitnodiging voor de Italiaanse topkoersen.

  Wanty-Groupe Gobert trok drie Italianen aan voor volgend seizoen. En niet de minsten: met Enrico Gasparotto (winnaar Gold Race 2012) en Marco Marcato (winnaar Parijs-Tours 2012) heeft de Belgische procontinentale ploeg outsiders voor klassiekers binnengehaald.

  "Door die Italiaanse versterkingen is onze voorkeur voor een deelname aan de Giro, Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije snel gemaakt."

  "Maar we zullen ons ook kandidaat stellen voor de Tour de France en de Vuelta. We hadden al renners voor het klassieke werk (onder meer Leukemans, red) maar beschikken nu ook over jongens die een grote ronde aan kunnen.”

  “Als je daarbij mannen als Roy Jans, Jérôme Baugnies en jonge talenten als Frederik Backaert en Marco Minnaard rekent, hebben we een ploeg die een grote ronde aan kan. Ik ben zeker dat Wanty-Groupe Gobert klaar is voor deze volgende stap in de ontwikkeling van de ploeg."