• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger Blokhuijsen plaatst zich niet voor EK

  Op de Winterspelen reden Swings en Blokhuijsen samen de 5.000 meter.

  Bart Swings moet op het EK allround in januari geen rekening houden met titelverdediger Jan Blokhuijsen. De 25-jarige Nederlander slaagde er tijdens het nationaal kampioenschap niet in zich te kwalificeren.

  In Rusland staat op 10 en 11 januari het EK schaatsen allround op het programma. De winnaar van vorig jaar, Jan Blokhuijsen, zal daar niet aan de start komen. Goed nieuws voor onze landgenoot want Swings eindigde vorig seizoen als vierde, achter Blokhuijsen, Verweij en Havard Bokko.

  Blokhuijsen kon afgelopen weekend op de Nederlandse kampioenschappen geen ticket bemachtigen voor het EK. Hij plaatste zich nochtans voor de afsluitende 10.000 meter, maar besloot niet te starten. Hij was niet tevreden met zijn prestaties.

  Sven Kramer, vorig seizoen afwezig op het EK, zal er nu wel bij zijn. Hij kroonde zich in Nederland tot nationaal kampioen allround.