• home
 • video
 • pas verschenen

  Speeldag 21: blunders bij de vleet en een Servische elleboog

  Yohann Thuram tekende voor één van de blunders van de 21e speeldag.

  De laatste speeldag voor de winterstop werd opgefleurd met 23 doelpunten, maar ook met enkele opvallende momenten. Op het veld werd al snel duidelijk dat enkele spelers de kerstmaaltijd niet goed hadden verteerd of met hun hoofd al bij het nieuwjaarsfeestje zaten.

  De elleboog van Mitrovic

  De kerstkalkoen ten huize Aleksandar Mitrovic was duidelijk gevuld met rode pepers, want de Anderlecht-spits stond met veel pit op het veld. In de eerste helft kreeg dat nog een positief resultaat, met enkele knappe acties en het openingsdoelpunt.

  Maar in de tweede helft steeg de opwinding Mitrovic naar het hoofd. Godeau was het slachtoffer en mocht een Servische elleboog incasseren. "Hij hoeft zo'n elleboog niet uit te delen. Hij was sowieso baas over onze verdediging", gaf Westerlo-coach Van Wijk nog als advies mee.

  De "hattrick" van Matoukou

  Club Brugge wou tegen Lierse de eindejaarsfeesten goed inzetten, maar Eric Matoukou wou duidelijk meedelen in de feestvreugde. Hij schonk de leider in de Jupiler Pro League drie doelpunten met een grote strik rond.

  Eerst duwde hij een voorzet van Refaelov onbegrijpelijk in eigen doel. Even later kreeg hij weer een owngoal op zijn naam, hoewel de verdediger nu minder schuld trof. Hij sloot zijn bedenkelijke voetbalavond af met een blunder op de eigen helft, die resulteerde in de 0-4 van Izquierdo.

  De blunder van Thuram

  Ook Yohann Thuram leek met zijn hoofd al bij de nieuwjaarsvieringen te zitten. De doelman van Standard gooide de krappe voorsprong van de Luikenaars bijna te grabbel met het betere geklungel. Gelukkig voor Thuram was Ciman wel nog bij de les om de gelijkmaker te voorkomen.

  Het opwarmingsfeestje van Cercle Brugge

  Cercle Brugge bleef wel nog tot het laatste fluitsignaal bij de zaak en boekte zo een cruciale overwinning tegen Waasland-Beveren in de degradatiestrijd. Het staat zo opnieuw naast de ploeg van Ronny Van Geneugden in de stand.

  Redenen genoeg voor Cercle om in de kleedkamers al een opwarmingsfeestje voor Nieuwjaar te laten losbarsten. Vuurwerk was er nog niet, maar de feestvreugde was in elk geval van de gezichten te lezen.