• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Huybrechts staat in achtste finales na thriller

  Kim Huybrechts stoot door naar de achtste finales.

  Kim Huybrechts heeft zich, in tegenstelling tot zijn oudere broer Ronny, geplaatst voor de achtste finales van het PDC wereldkampioenschap darts. Hij klopte de Engelsman Ian White met 4-3. In de volgende ronde wacht 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor.

  White en Huybrechts keken elkaar vorig jaar ook al in de ogen tijdens de tweede ronde. Toen werd onze landgenoot nog gewipt door Wright met 4-3. Ook dit jaar waren beide darters aan elkaar gewaagd.

  White won de eerste set, maar de twee volgende waren voor de Belg. White schakelde een versnelling hoger en won daarna zeven legs op een rij. Bij die 2-3-stand besloot Huybrechts dat het welletjes was. Hij nam het commando over en gunde White geen enkel spelletje meer: 4-3.

  "Natuurlijk was ik die 3-4-nederlaag van vorig jaar niet vergeten", zei de jongste Huybrechts achteraf, "maar tijdens de wedstrijd heeft dat niet door mijn hoofd gespeeld. Bij een 2-3-achterstand ben ik agressiever gaan spelen. Zo bleef ik de zenuwen de baas."

  In de achtste finales ontmoet Huybrechts 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor. De Engelsman klopte in zijn tweede ronde Mark Webster met 4-0.