• home
 • video
 • pas verschenen

  Warnock eerste ontslagen Premier League-trainer dit seizoen

  Crystal Palace staat op een degradatieplaats, met 15 op 54 punten.

  Crystal Palace heeft vlak voor de winterstop zijn trainer aan de deur gezet. Neil Warnock nam amper vier maanden geleden het roer van de Londense ploeg over. Het was van het seizoen '95-'96 geleden dat het zo lang duurde eer een trainer in de Premier League ontslagen werd.

  De 1-3-nederlaag van Crystal Palace tegen Southampton op Boxing Day deed Neil Warnock de das om. Het bestuur van de Londense club deelde de dag erna mee dat het het contract van de 66-jarige trainer verbreekt. Keith Millen, zijn assistent, zal zondag tegen Queens Park Rangers zijn plaats innemen.

  Warnock heeft de bedenkelijke eer gekregen om de eerste Premier League-trainer te zijn die dit seizoen ontslagen wordt. Het is geleden van het seizoen 1995-1996 dat het zo lang duurde voordat één van de Engelse eersteklassers zijn coach de laan uitstuurde.

  Voor Warnock was het, na 2007-2010, zijn tweede passage bij Crystal Palace. Hij nam het roer over van Tony Pulis, die twee dagen voor het begin van de competitie ontslag nam bij de club. Onder Warnock belandden de Londenaars op een degradatieplaats, met één zege uit twaalf wedstrijden.