• home
 • video
 • pas verschenen

  Oostende moet op zoek naar een nieuwe center

  Gregory Echenique (r) keert niet terug naar Oostende.

  Basketbalclub Oostende ziet een van zijn sterkhouders vertrekken. Center Gregory Echenique keert terug naar zijn vaderland Venezuela. De regerende kampioen gaat met spoed op zoek naar een vervanger.

  Gregory Echenique was sinds vorig seizoen aan de slag bij Oostende. De 2,06m grote center droeg onder de borden zijn steentje bij aan de titel van Oostende. Ook dit seizoen was hij een belangrijke pion in het team van coach Dario Gjergja. Hij stond 13 keer aan de opworp en was goed voor een gemiddelde van 9,5 punten en 5,2 rebounds.

  Ondanks zijn belangrijke rol bij Oostende, keert Echenique na Nieuwjaar niet meer terug bij de kustploeg. "Hij heeft besloten om in te gaan op een lucratief voorstel uit Venezuela. Het team van Guaros de Lara was ook bereid om de gevraagde afkoopsom te betalen. Ongetwijfeld heeft het familiale aspect ook een rol gespeeld", laat Oostende weten.

  "De sportieve staf gaat meteen op zoek naar een vervanger die deze cruciale positie kan invullen. Veel tijd is er niet, want op 7 januari spelen we al in Sevilla in de volgende ronde van de Eurocup."