• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik reken niet op goed resultaat in Diegem"

  Nys: "Afgelopen week nauwelijks enkele uren op de fiets gezeten."

  Sven Nys heeft zichzelf de afgelopen week mentale en fysieke rust gegeven, in aanloop naar zijn wederoptreden. "Ik wil niet langer gevangen zitten in mijn eigen lichaam. Is het gevoel slecht, dan wordt het dit seizoen nog moeilijk om terug op niveau te geraken."

  Nys beschrijft zijn voorbije week in zijn column in GvA. "Ik heb de afgelopen week nauwelijks enkele uren op de fiets gezeten. Vrijdagochtend heb ik twee uur gereden en dat was de langste training van de week. De eerste helft bleef ik zelfs volledig van de fiets af."

  "Nu hoop ik dat ik zondag in Diegem mentaal en fysiek uitgerust aan de start sta. Op een goed resultaat reken ik niet, maar ik wil in Diegem wel het gevoel hebben dat er weer een versnelling op zit. Ik wil niet langer gevangen blijven in mijn eigen lichaam."

  "Is het gevoel ook zondag slecht, dan wordt het dit seizoen nog moeilijk om weer op niveau te geraken", vertelt de Belgisch kampioen. "Heb ik wel een goed gevoel, dan vormt dat de basis om stapje per stapje opnieuw beter te worden."

  De speculatie dat het mindere vormpeil van Nys veroorzaakt zou zijn door zijn scheiding, is de veldrijder niet ontgaan. "Stoort het mij? Niet echt. Plezierig is het niet, maar het hoort erbij. Al zijn er ook grenzen, vind ik."