• home
 • video
 • pas verschenen

  Mignolet: "Ik ben altijd klaar om te spelen"

  Mignolet begon drie opeenvolgende wedstrijden op de bank.

  Simon Mignolet startte tegen Burnley opnieuw op de bank, maar verving in de eerste helft zijn concurrent Jones. Liverpool-coach Rodgers prees achteraf de prestatie van de Belg. "Hij heeft het goed gedaan. Hij heeft hard gewerkt nadat hij naast de ploeg was gevallen."

  Mignolet startte op Boxing Day voor de derde keer op rij op de bank. Brad Jones, zijn vervanger, blesseerde zich tegen Burnley na een kwartier aan zijn dij, waardoor onze nationale nummer 2 sneller dan verwacht zijn plaats opnieuw mocht innemen.

  "Wanneer je een kans krijgt, hoop je dat je het goed gaat doen", vertelt Mignolet. "Ik ben dan ook blij dat we de drie punten konden pakken. Dit is altijd een lastige verplaatsing en het was een moeilijke strijd."

  "Ik neem elke wedstrijd zoals ze komt. Ik werk hard en blijf nederig, zoals altijd. Soms heb je het lastig, maar je moet dat altijd te boven komen. Ik ben een positieve jongen en zal het altijd opnieuw proberen."

  "Als je op de bank zit, moet je altijd klaar zijn. Er kan vanalles gebeuren tijdens de opwarming. Ook als tweede doelman bereid ik mezelf zoals normaal voor op een wedstrijd. Elke keer als je op het veld komt, moet je je job doen. We pakten de drie punten en dat is wat telt."

  Liverpool-coach Rodgers: "Mignolet heeft hard gewerkt"

  Mignolet verloor na enkele flaters en wat mindere wedstrijden zijn plaats in de basiself van Liverpool. Zijn coach, Brendan Rogers, zette de grote Belg voor 'onbepaalde duur' naast de ploeg. Toch had hij na de match tegen Burnley enkel goede woorden over voor zijn doelman.

  "Hij heeft het goed gedaan", aldus Rodgers. "Veel had hij niet te doen, maar hij kwam goed uit op enkele voorzetten, pakte er één en bokste er één weg. Zijn lange ballen waren ook goed. Simon heeft hard gewerkt nadat hij naast de ploeg was gevallen. Hij hield de nul en was belangrijk voor ons."