• home
 • video
 • pas verschenen

  Herygers over Nys: "Weinig mannen juichen als hun vrouw weggaat"

  Michel Wuyts en Paul Herygers staan na de Wereldbeker in Heusden-Zolder stil bij het raadsel-Sven Nys. "Wat mogen we verwachten bij zijn rentree?", vraagt Wuyts zich af. "Is er één reden voor zijn slechte periode of zijn er meerdere redenen? Is het zijn lichaam of zijn hoofd? Hij rijdt de laatste tijd in elk geval rusteloos."

  "Volgens de wetenschap verlies je op fysiek vlak maar 1 à 2 % door het ouder worden", zegt Wuyts. "Is het dan vooral het hoofd dat Nys parten speelt? Het hoofd dat volgelopen is door de scheiding en dat niet meer tot rust komt door er thuis alleen voor te staan?"

  Herygers: "Nys heeft altijd ontkend dat de breuk met Isabelle er voor iets tussen zat, maar er zijn weinig mannen op de hele wereld die staan te juichen als hun vrouw ervandoor gaat. Als het dan toch tot een breuk komt, is dat niet te verwerken."

  "Het siert Sven dat hij Isabelle in bescherming neemt. Dat maakt hem enorm groots. Maar hij had het zichzelf misschien gemakkelijker kunnen maken door gewoon te zeggen dat hij ervan afziet. Dat had iedereen ook aanvaard."

  "Iedereen begrijpt de situatie wel, alleen hij blijft dat ontkennen. Zelfs zijn moeder komt er nu een beetje voor uit dat dit een probleem is."

  Herygers: "Het fenomeen-Nys is nog niet voorbij"

  Nys geniet van een kleine rustperiode. Herygers: "De stekker eruit trekken is de beste voorbereiding voor de periode die komt. Dat zal wonderen doen, al zeg ik niet dat hij op het BK meteen zal floreren en op het podium zal staan."

  "Maar het zou me verbazen dat de reeks van slechte wedstrijden zich zou blijven herhalen. Ik sluit me niet aan bij mensen die zeggen dat het fenomeen-Nys voorbij is en dat het nooit meer goedkomt."

  "Hij gaat weer van start in Diegem. Als hij daar top 8 kan rijden, dan ben ik gerust. Daar gooit iedereen het gas open. Dat zijn crossen waar Sven het altijd moeilijker heeft. "

  "Voor het eerst weer op het podium? Dat zou wel eens in Baal op 1 januari kunnen zijn. Ik denk dat hij daar zal opstaan."

  Herygers: Weinigen juichen als ze ervandoor gaat"