• home
 • video
 • pas verschenen

  Thierry Courtois voor onbepaalde tijd buiten strijd

  Thierry Courtois moet rusten van de dokters.

  Thierry Courtois, technisch directeur bij volleybalclub Maaseik, staat een tijdje op non-actief. De vader van Rode Duivel Thibaut moet rusten van de dokters. "Ik had een scheurtje in een bloedvat in mijn hersenen", zegt hij.

  Thierry Courtois werd tijdens kerst dringend opgenomen in het ziekenhuis. "Er werd eerst gedacht aan een bloedklonter in mijn hersenen, maar na onderzoek bleek het te gaan om een scheur in de wand van een bloedvat", vertelt Courtois op zijn Facebook-pagina.

  "Een deel van mijn hersenen heeft een tijd zonder bloed gezeten. Ik moet nu bloedverdunners nemen en rusten. Hopelijk mag ik maandag naar huis om voort te herstellen. De dokter sprak van zes maanden om volledig te genezen."

  Het uitvallen van sportief directeur Courtois is een nieuwe tik voor Maaseik, dat eerder ook al kapitein Jelte Maan en spelverdeler Juan Ignacio Finoli zag uitvallen met blessures.

  "De sfeer op de training vrijdagochtend was niet optimaal, maar zowel coach Erik Verstraten als de spelersgroep hebben besloten de krachten te bundelen en de tegenslagen binnen de club te gebruiken als extra motivatie. Wij wensen Thierry een spoedig herstel", zegt Maaseik.