• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan: "Geen Champions League betekent niet dat ik vertrek"

  Ryan is het betrouwbare sluitstuk bij Club Brugge.

  Club ligt in poleposition voor de titel en dat heeft het in grote mate te danken aan Mathew Ryan, al anderhalf jaar doelman in Jan Breydel. "Ik heb altijd het idee gehad om twee of drie jaar bij Club te blijven", zegt de 22-jarige Australiër.

  Bij Club zette Mathew Ryan eind november een krabbel onder een contract dat loopt tot 2018. Maar of hij ook werkelijk tot dan het doel van Club zal verdedigen, lijkt weinig waarschijnlijk.

  "Zeg nooit nooit", vertelt de Australische doelwachter in Het Nieuwsblad. "Toen ik mijn contract verlengde, had dat geen invloed op mijn carrièredoelen."

  "Ik heb altijd het idee gehad om twee of drie jaar in Jan Breydel te blijven (Ryan speelt al anderhalf jaar bij Club, red) om daarna voort te evolueren. Als mijn prestaties het toelaten natuurlijk."

  Maar stel dat Club Brugge straks toch nog naast een Champions League-ticket grijpt... "Geen Champions League staat voor mij niet gelijk aan een vertrek. Maar daar nu al over praten heeft weinig zin. Het is pas na het seizoen dat ik zal kijken wat het voordeligste is voor mij."

  "Na het WK was ik toch wat onzeker"

  Naar het WK kijkt Ryan niet terug door een roze bril. "Met Australië keepte ik in Brazilië niet mijn beste wedstrijden en dat knaagde. Na het WK was er toch enige onzekerheid."

  "Aan de andere kant heeft dat toernooi mij gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb in Brazilië geleerd dat je moet kijken naar jezelf, want je tegenstander kun je nooit helemaal doorgronden."