• home
 • video
 • pas verschenen

  Ruiter Jos Verlooy: "Extra speciaal voor eigen volk"

  Vandaag begint in Mechelen de traditionele Kerstjumping, met dinsdag de Wereldbeker als climax. Jos Verlooy is een van de Belgen die hopen te schitteren in de Nekkerhal.

  "Elke Belg wil super presteren in Mechelen. Mijn doel is om een zo hoog mogelijk klassement te behalen in de Wereldbeker. Ik heb al een paar punten behaald en in Mechelen zou ik graag hetzelfde doen. Als Belgische ruiter voor eigen publiek, dat maakt het extra speciaal", vertelt de 19-jarige Verlooy aan Sporza.

  "De barrage halen is mijn eerste doel. Ik ben op de goeie weg en wil blijven voortdoen op het hoogste niveau. Daar heb ik nu ook de juiste paarden voor. Ik zal er alles aan doen om klaar te zijn in Mechelen en er zo goed mogelijk te presteren."

  Met zijn ruin Domino won Verlooy in september de prestigieuze jumping in Los Angeles (foto). "Domino is echt een exceptioneel talent. We zijn samen doorgegroeid naar het hoogste niveau. Ik heb al veel geleerd van hem en hij heeft al veel geleerd van mij."

  "Domino is echt een internationaal toppaard, anders win je niet in Los Angeles. Daar winnen was echt ongelooflijk. Domino zit nu in zijn beste jaren, ik wil nu zoveel mogelijk resultaten pakken. Of ik vrees dat hij zal weggekocht worden? Daar is momenteel nog geen sprake van."