• home
 • video
 • pas verschenen

  Pacovski verlaat KV Mechelen "met pijn in het hart"

  Pacovski zat bij Mechelen meer op de bank dan hem lief was.

  De dagen van Tome Pacovski zijn geteld in België. De Macedonische doelman van KV Mechelen keert terug naar eigen land. "Ik zag hier nog weinig toekomst", zegt Pacovski.

  Tome Pacovski was in het begin van het seizoen op de Mechelse bank verzeild geraakt en draagt sindsdien de stempel van tweede doelman.

  "Dat ik geen basisplaats meer heb, is de reden van mijn vertrek", vertelt Pacovski in de Mediahuis-kranten. "Ik begon nochtans aan het seizoen als eerste doelman, maar werd na drie speeldagen zonder boe of ba uit de ploeg gezet."

  "En het was niet omdat ik fouten gemaakt had (wel omdat hij een "vertrouwenscrisis" had, zei keeperstrainer Vande Walle toen, red). Ik had het daar lastig mee. Als je andere keepers in België soms ziet blunderen. Ik zag hier dan ook nog maar weinig toekomst meer."

  Bij Vardar Skopje - leider in Macedonië - wil Pacovski zijn carrière verse zuurstof inblazen. "Gelukkig geniet ik in mijn thuisland wel een zekere status, ik ben niet voor niets al enkele jaren eerste doelman en aanvoerder van de nationale ploeg."

  "Ik zal België wel met pijn in het hart de rug toekeren. Ik zal hier veel vrienden achterlaten. Om nog maar te zwijgen van de fans van KV Mechelen."