• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuer: "Ik ben niet de favoriet voor de Gouden Bal"

  Manuel Neuer heeft een groot aandeel in de Duitse wereldtitel.

  Manuer Neuer, doelman van Bayern München en wereldkampioen Duitsland, heeft vrijdag de twee andere genomineerden voor de Gouden Bal, Messi en Ronaldo, "in het voordeel" genoemd.

  Manuel Neuer is samen met Cristiano Ronaldo van Real Madrid en Lionel Messi van Barcelona een van de drie kanshebbers om op 12 januari de Gouden Bal, die de de Wereldvoetballer van 2014 bekroont, te ontvangen.

  "Laten we de zaken duidelijk stellen: ik ben zeker niet de favoriet", legt Neuer in de krant Süddeutsche Zeitung uit. "De twee anderen zijn internationale "merken" en zijn dus duidelijk in het voordeel."

  Bondscoach Joachim Löw van Duitsland vindt dat zijn keeper de trofee verdient. "Hij heeft het spel een nieuwe dimensie gegeven." Ook bondscoach Marc Wilmots zette Neuer op één. Net als Johan Boskamp (zie lees ook).

  De voorbije jaren verdeelden Messi en Ronaldo de Gouden Bal onder elkaar: Messi was vier keer laureaat, Ronaldo twee keer. De Portugese titelverdediger wordt als favoriet gezien, omdat hij vorig seizoen in de Champions League 17 goals maakte - een record. Ook dit seizoen scoort hij aan de lopende band: in Spanje zit hij al aan 25 goals in 14 duels.