• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent wint in Kortrijk, Charleroi bij Zulte Waregem

  AA Gent wint met 2-3 in Kortrijk.

  De strijd om Play-off I blijft heel spannend. Kortrijk verloor thuis van het AA Gent van ex-coach Hein Vanhaezebrouck en moet zo Gent naast zich dulden op de derde plaats. Ook Charleroi, dat bij Zulte Waregem won, staat derde. Belangrijk: Kortrijk won 11 keer, Charleroi 10, Gent 9. Het aantal zeges geeft de doorslag in de eindafrekening. In de derde namiddagmatch won KV Mechelen eindelijk nog eens: 1-0 tegen Moeskroen-Péruwelz.

  AA Gent wist na een 5 op 18 dat het moest winnen bij Kortrijk om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Het morste weer met de kansen, maar kon uiteindelijk toch vieren in een echte cupmatch: 2-3. Raman maakte zijn zesde, Depoitre zijn negende.

  Charleroi zette zijn Play-off I-ambities ook kracht bij met een 1-3 zege bij Zulte Waregem, dat zijn opmars gestuit zag. Fauré lag met een assist en goal aan de basis van de 18 op 21 van Charleroi.

  KV Mechelen kan onderaan de ranking weer wat vrijer ademen na een eerste thuiszege in drie maanden: het won verdiend van Moeskroen-Péruwelz, al kon het maar één keer scoren: 1-0.