• home
 • video
 • pas verschenen

  Wietse Bosmans staat opnieuw aan de kant

  Bosmans voelt zich nog altijd vermoeid na zijn ziekte.

  Veldrijder Wietse Bosmans raakt maar niet uit het sukkelstraatje. Een bloedanalyse bracht aan het licht dat de renner van BKCP-Powerplus nog altijd kampt met de naweeën van de ziekte van Lyme. Bosmans moet opnieuw voor onbepaalde tijd rusten.

  Na de tegenvallende resultaten van Bosmans in Essen en Namen afgelopen weekend, liet de veldrijder zijn bloed onderzoeken. Daaruit is gebleken dat Bosmans nog altijd de nasleep ondervindt van de ziekte van Lyme.

  De ziekte van Lyme werd begin oktober vastgesteld bij Bosmans. Hij stond verschillende weken aan de kant en had nog maar midden december zijn comeback gemaakt tijdens de Scheldecross.

  Na zijn derde plaats in de veldrit van Sint-Niklaas op 17 december leek het ergste leed geleden, maar afgelopen weekend ging het veel minder goed.

  "Zowel in Essen als in Namen kampte hij met zuurstof- en dus krachttekort en bakte hij er niets van. Bosmans wordt net als in het seizoenbegin opnieuw geplaagd door opstoten van vermoeidheid", schrijft zijn ploeg op zijn website.

  Bosmans neemt voor onbepaalde tijd rust. Hij mist daardoor de drukste periode van het jaar in het veldrijden.