• home
 • video
 • pas verschenen

  Twitteropstand tegen kerstvoetbal: "Dit hebben we met een aantal spelers afgesproken"

  Verschillende spelers uit eerste klasse twitterden exact hetzelfde bericht.

  Verschillende voetballers uit eerste klasse hebben een opmerkelijke tweet de wereld ingestuurd. "Heerlijk toch dat kerstvoetbal! Stop met het breken van onze eeuwenlange traditie namelijk Kerstmis", schrijven onder meer Bjorn Ruytinx, Thomas Meunier en Koen Persoons.

  De spelers in kwestie zijn niet blij dat ze in deze kerstperiode nog moeten trainen en een wedstrijd spelen. "Kerstmis is toch vooral een familiegebeuren. Dat is moeilijk als je nog een wedstrijd moet spelen", verklaart Bjorn Ruytinx aan Sporza.

  "Toen jullie de eerste keer belden, was ik bezig met een duurloop op kerstdag en morgen vertrek ik richting een hotel om zaterdag de match tegen Genk te spelen. Op dagen als deze is dat niet prettig."

  "Ik besef dat er nog heel wat mensen moeten werken op de dagen rond Kerstmis, maar persoonlijk doe ik dat liever niet. Daarom hebben een aantal spelers die tegen het kerstvoetbal zijn, afgesproken om een Twitter-bericht de wereld in te sturen."

  Denken de initiatiefnemers dat de Pro League het kerstvoetbal naar de vuilnisbak zal verbannen? "Natuurlijk hopen we dat ze opnieuw van het kerstvoetbal zullen afstappen. Maar we zien wel. Dit is gewoon de persoonlijke mening van enkele spelers. We weten dat we op zich weinig kunnen veranderen."