• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Kerstvoetbal? Dat hoort bij onze job"

  Preud'homme waarschuwt zijn spelers voor tegenstander Lierse.

  Heel wat voetballers hebben op Twitter hun ongenoegen laten blijken over het kerstvoetbal. Voor Club Brugge-coach Michel Preud'homme lijkt voetballen daags na Kerstmis niet meteen een probleem. Preud'homme is wel op zijn hoede voor Lierse, dat morgen gastheer speelt voor de competitieleider.

  "Lierse heeft een sterke thuisreputatie", blikt Preud'homme vooruit op de Club-site. "In elke wedstrijd krijgen ze een van de laatste kansen om Play-off III te ontlopen. Ik denk dat het een warme ontvangst zal worden."

  "We mogen ook niet vergeten dat Anderlecht er niet verder kwam dan een gelijkspel (2-2). Maar onze drang om de drie punten te pakken, is zoals bij elke wedstrijd groot. We willen de ingeslagen weg volgen en kijken ook niet naar het reilen en zeilen bij andere clubs."

  Preud'homme moet tegen Lierse naast de geblesseerde Vazquez ook de geschorste Vormer missen. "Vorig weekend moesten we de juiste keuze maken om Vazquez te vervangen tegen Genk. Dat is toen meer dan aardig gelukt."

  "We rekenen er op dat de vervanger van Vormer het even goed zal doen. Wie hem zal vervangen? Er zijn meerdere opties. We hebben voldoende kwaliteit."

  Fernando Menegazzo had de vervanger van Vormer kunnen zijn, maar de Braziliaan is door familiale problemen vertrokken bij Club. Heeft de leider al een vervanger op het oog? "We zijn er volop mee bezig", zegt Preud'homme. "We weten exact welk type speler we willen halen. Onze winterstage zou ideaal zijn om hem te integreren."

  Na vrijdag een weekje vakantie: "Ik kijk er naar uit"

  Met Tom De Sutter, Björn Engels en Thomas Meunier ventileerden ook enkele Club Brugge-spelers op Twitter hun ongenoegen over het kerstvoetbal. Wat denkt coach Preud'homme van wedstrijden tijdens de feestdagen?

  "Bij voetballers en trainers bestaan er geen weekends waarbij genieten centraal staat. Dat geldt evenzeer voor feestdagen. Ik sta daar niet bij stil. Het hoort bij onze job."

  Maar na de wedstrijd morgenavond kunnen spelers en coach wel genieten van een welverdiende vakantie. "Ik zal rusten en nog eens rusten", zegt Preud'homme. "Dat betekent: opstaan en een week lang aan niets denken en vooral geen beslissingen nemen. Ik zal alleen moeten beslissen wat er op tafel komt. Ik kijk er naar uit. Het wordt een zalige week."