• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon: "Ik moet dit hoofdstuk stilaan afsluiten"

  Voor Delfine Persoon kreeg een superjaar 2014 nog een zuur randje. De wereldkampioene boksen trok met hoge verwachtingen naar het Sportgala, maar greep naast de trofee voor Sportvrouw van het Jaar. Voor de Sporza-camera reageerde Persoon op haar grote ontgoocheling na het Sportgala.

  Delfine Persoon trok op kerstdag naar de boksmeeting in Izegem, waar ze enkele clubgenoten wou bijstaan. Persoon sprak er met Sporza over de stevige dreun die ze heeft moeten incasseren op het Sportgala. "Het was een echte uppercut", klinkt het bij de wereldkampioene.

  "Je verwacht dat men naar prestaties kijkt, maar dat was nu niet zo. Maar ik moet voort en mag niet blijven stilstaan. Het is voorbij en ik kijk al uit naar volgend seizoen. Dan wil ik weer alles geven."

  "Of het echt verteerd is? Zoals Ulla Werbrouck (ex-judoka en ex-Sportvrouw van het Jaar) zei: "De teleurstelling gaat weg, maar de frustraties zullen waarschijnlijk blijven.""

  Persoon viseerde na het Sportgala ook Kim Clijsters, die op het Sportgala zei dat ze winnares Nafi Thiam op 1 had gezet. "Omdat ik ze ken", was haar uitleg. Persoon reageerde in een Facebook-bericht vernietigend op die uitspraak.

  "Ze was een sportvrouw naar wie ik opkeek", vertelt Persoon op het boksgala in Izegem. "Ik heb zelf ook even getennist en ze was een idool. Je denkt dat die idolen naar prestaties kijken, maar dat was niet het geval. Dat was een echte uppercut. Of ik haar excuses aanvaard heb? Voor mij is het gedaan, maar ik vond het jammer."

  "Ik had vooral gedacht dat de trofee van Sportvrouw de deur naar subsidies zou kunnen openen. Maar het mocht niet zijn. Ik kan niet beter doen dan dit jaar. Als ik nu geen Sportvrouw ben, zal ik het nooit zijn. Ik weet dat ik nooit meer een kans zal maken. En dan moet ik dat hoofdstuk afsluiten."

  "Titel verdedigen en misschien in andere gewichtsklasse"

  Delfine Persoon klinkt anderzijds ook erg strijdvaardig voor 2015. "Ik ga altijd voor een kamp en dat zal nu ook het geval zijn. Ik leef 100 % voor mijn sport en hoop op een succesvol jaar."

  "In 2015 zou ik heel graag mijn titel verdedigen", zegt de wereldkampioene bij de lichtgewichten. "Misschien probeer ik het ook eens in een andere gewichtsklasse. Maar het is een vervelende situatie, want ik heb de kampioenen van een hogere en lagere klasse al geklopt. Ik moet dus de kans krijgen, want zij moeten die kamp aanvaarden."