• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Huybrechts: "Droom van WK-finale tegen broer"

  Kim Huybrechts raasde door de eerste ronde.

  Op het WK darts maakte Kim Huybrechts zondag indruk in de eerste ronde. "Het verschil met vorig jaar? Ik heb mezelf nu niet te veel druk opgelegd", zegt de jongste van de broers Huybrechts aan Sporza.

  Reporters noemden de onemanshow van Kim Huybrechts zondag tegen de Noor-Ier Mansell "de beste prestatie van het toernooi". "Het voelde in elk geval niet zo goed aan", zegt Huybrechts.

  "Na afloop kreeg ik tijdens de interviews te horen dat ik 99 punten gemiddeld gegooid had. Dat is niet slecht in de eerste ronde. Een leuke start van het toernooi."

  Huybrechts' volgende opponent luistert naar de naam "Ian White", geen onbekende. "Vorig jaar verloor ik nipt tegen hem in de tweede ronde van het WK. We zijn aan elkaar gewaagd. White is net als ik een underdog voor de wereldtitel."

  "Of ik nu sterker ben dan vorig jaar? Ik heb mezelf alvast niet te veel druk opgelegd, wat tijdens het vorige WK wel het geval was. Ik bekijk het nu van wedstrijd tot wedstrijd."

  "Voordat ik zondag tegen White speel, doe ik morgen eerst nog mee aan een lokaal toernooitje. Dat klinkt misschien vreemd, maar ik denk dat het beter is om een toernooi te spelen, dan in een Engels hotel voor tv te zitten.

  "Ronny en broer proberen elkaar altijd te helpen"

  In tegenstelling tot vorig jaar kunnen Kim (29) en z'n 20 jaar oudere broer Ronny elkaar maar ontmoeten in de finale. "We grappen daar wel eens over, want de kans is klein dat Ronny en ik de finale bereiken."

  "Het is een droom, en soms worden dromen werkelijkheid. Ronny heeft meer levenservaring dan ik en blijft rustiger in belangrijkere omstandigheden. Ik heb dan weer meer podiumervaring. We proberen elkaar altijd te helpen."