• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse tweedeklasser Le Havre strikt ex-international Adriano

  Adriano verlaat zijn vaderland voor Le Havre.

  Adriano (32) breit in Europa een opvallend vervolg aan zijn carrière. De ex-spits van onder meer Inter Milaan en AS Roma verlaat zijn vaderland Brazilië en keert terug naar Europa.

  Adriano (32) beleefde zijn glorieperiode tussen 2000 en 2010. De Braziliaanse aanvaller was toen vooral in Italië aan de slag, bij onder meer Inter Milaan, Fiorentina, Parma en AS Roma.

  Maar de carrière van Adriano, die Brazilië op het WK van 2006 vertegenwoordigde, geraakte daarna in het slop. De aanvaller trok naar zijn vaderland, maar liet daar geen goeie indruk na. Volgens zijn ex-clubs kampte Adriano al te vaak met een gebrek aan motivatie. Vorige maand werd hij ook vrijgepleit in een drugszaak.

  Maar met Le Havre heeft Adriano toch een vangnet gevonden. De Braziliaan maakte op Twitter bekend dat hij voor de Franse tweedeklasser gaat spelen. Hij verlaat Atlético Paranaense, een Braziliaanse club.

  "Een vrolijk kerstfeest aan al mijn nieuwe supporters bij Le Havre. Ik ben heel gelukkig om met jullie een nieuwe sportieve uitdaging aan te gaan", was zijn boodschap. Le Havre staat na 18 speeldagen op de 11e plaats in de Ligue 2.