• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara: "Bezig aan mijn laatste 2 seizoenen"

  Cancellara wil nog twee jaar schitteren in het wielerpeloton.

  Fabian Cancellara (Trek) staat al te popelen om het nieuwe wielerjaar aan te snijden. "2014 was niet goed genoeg", zegt Spartacus. "Met enkel de Ronde van Vlaanderen kan ik niet tevreden zijn."

  Cancellara verzamelde vorig seizoen podiumplekken in drie monumenten (1e in de Ronde, 2e in Milaan-Sanremo en 3e in Roubaix). Maar voldaan is de Zwitser daarmee niet.

  "Mijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen was vorig seizoen uiteraard het hoogtepunt", zegt Cancellara. "En ik denk ook met plezier terug aan de eerste 10 ritten in de Tour."

  "2014 was een jaar vol ups en downs en met enkel een grote zege in de Ronde van Vlaanderen kan ik niet tevreden zijn."

  Volgend voorjaar kan "Spartacus" alvast rekenen op de diensten en de ervaring van nieuwkomer Gert Steegmans. "Een mooi kerstgeschenk. Gert is een stevige versterking voor ons voorjaarsteam en zal ook zijn rol spelen voor onze sprinters."

  "Genieten van ieder moment"

  Cancellara (33) is trouwens niet van plan om zijn carrière langer te rekken dan nodig. "Ik vind het niet erg dat ik aan mijn laatste twee seizoenen bezig ben als renner. Integendeel, het zorgt ervoor dat ik extra wil genieten van ieder moment."