• home
 • video
 • pas verschenen

  Acheampong en Enoh mogen dromen van Africa Cup

  Moet Anderlecht Frank Acheampong een tijdje missen?

  Frank Acheampong (Anderlecht) en Eyong Enoh (Standard) zijn in de voorselecties voor de Africa Cup opgenomen van respectievelijk Ghana en Kameroen. Voor Standard zou de eventuele afwezigheid van Enoh geen probleem zijn, aangezien de middenvelder in de Jupiler Pro League vijf wedstrijden geschorst is.

  Eyong Enoh zit bij Kameroen in een voorselectie van 24 spelers. De eventuele afwezigheid van de middenvelder vormt alleszins geen probleem voor zijn club Standard, aangezien Enoh vijf wedstrijden geschorst is en pas op 6 februari weer in actie mag komen.

  Anderlecht-coach Besnik Hasi kan met Frank Acheampong dan weer een nieuwe naam zetten op het lijstje van spelers die hij volgende maand misschien moet missen. Ook Ibrahima Conté (Guinee), Gohi Bi Cyriac (Ivoorkust) en Mulupo Kudimbana en Chancel Mbemba (DR Congo) maken kans op een selectie.

  Frank Acheampong is wel nog niet zeker van zijn stek op de Africa Cup, die van 17 januari tot 8 februari gespeeld wordt in Equatoriaal Guinea.

  Acheampong, voor het eerst sinds anderhalf jaar weer in de Ghanese kern, behoort tot een voorselectie van 31 spelers. Avram Grant, de bondscoach van Ghana, zal na een stage zijn definitieve selectie van 23 spelers bekendmaken.