• home
 • video
 • pas verschenen

  Hasi: "Suarez speelt dit seizoen misschien niet meer"

  De voorbereiding op het duel met Westerlo verloopt niet vlekkeloos.

  Anderlecht speelt vrijdag in zijn laatste wedstrijd van 2014 gastheer voor Westerlo. Maar voor coach Besnik Hasi is het geen afsluiter zonder zorgen. Hasi mist vrijdag heel wat basisspelers en ook de revalidatie van Matias Suarez loopt niet van een leien dakje.

  Het lijstje spelers dat Anderlecht vrijdag moet missen, oogt indrukwekkend: Defour, Mbemba en Dendoncker zijn geschorst, Vanden Borre is geblesseerd. "Ook Acheampong en N'Sakala hebben deze week nog niet getraind. Hopelijk kan ik hen recupereren en dan hebben we toch nog een deftige ploeg", vertelde Besnik Hasi op zijn persmoment.

  Ook Anthony Vanden Borre komt in 2014 niet meer in actie. "Hij heeft last van zijn oude blessure en heeft nog een infiltratie gekregen. De dokter heeft hem aangeraden om te rusten, maar normaal gezien kan hij na Nieuwjaar wel mee op stage."

  Maxime Colin kreeg door de blessure van Vanden Borre de voorbije matchen zijn kans op de rechtsachter. Is Hasi tevreden over de Fransman?

  "Hij is hard aan het werken voor speelminuten. Hij heeft een aanpassingsperiode achter de rug, want het niveau ligt hier hoger dan bij zijn vorige club (Troyes). Maar hij staat waar hij moet staan. Hij is al nuttig geweest en kan nog beter worden."

  Het zag er ook naar uit dat Silvio Proto niet in actie zou komen tegen Westerlo, maar de doelman heeft zijn teenoperatie dan toch uitgesteld. "Wij hebben nooit beslist om hem nu te laten opereren. Dat is in de media verschenen en is zijn eigen leven gaan leiden. En we missen vrijdag al zoveel spelers. Dan wil ik mijn aanvoerder wel houden."

  Besnik Hasi over...

  •  ... een terugkeer van Mbark Boussoufa: "Ik heb al gezegd dat dat voor mij niet realistisch is. We hebben in het verleden al vaker onderhandeld met zulke spelers. Als iets niet kan, kan het gewoon niet. Dan hoeven we daar geen energie en tijd aan te verspillen."
  • ... andere doelwitten: "Ik wil meteen na de winterstop een centrale verdediger hebben. Dat is niet makkelijk, maar het is wel mogelijk. Als Kljestan niet vertrekt, halen we geen middenvelder. Maar een aanvaller wil ik er wel nog bij."
  • ... de Gouden Schoen: "Dennis Praet verdient die trofee. Hij was vorig seizoen top in de play-offs en was dat dit seizoen ook van bij het begin. Ik vind het ook bizar dat de prestaties in de Champions League blijkbaar niet meetellen. Die neem je toch mee? We werden kampioen, hebben de Champions League gespeeld en staan nu op de tweede plaats. Daar was Dennis altijd de exponent van."

  "Ik zet geen datum op de terugkeer van Suarez"

  En dan is er nog de saga rond Matias Suarez. De Argentijn volgt een individueel programma bij kinesist Lieven Maesschalck en coach Hasi lijkt niet meteen op een terugkeer te rekenen van de aanvaller. Suarez zal er alleszins niet bij zijn op de RSCA-stage begin januari.

  "Als hij meegaat voor alleen maar individuele oefeningen, heeft dat geen zin. Dan kan hij beter in België blijven. Ik zet ook geen datum op zijn terugkeer. Als hij fit genoeg is om met de groep te trainen, dan kan hij aansluiten."

  Hasi ziet een "positieve evolutie", maar wil niet garanderen dat Suarez dit seizoen nog in actie zal komen. "Ik houd er rekening mee dat ik hem niet meer kan inzetten. Dat is nu zelfs realistischer dan dat hij gaat terugkeren en vlammen. Ik geloof er nog in en wil hem terug. Maar nogmaals, ik kleef er geen datum op."